StoryEditor
Crna kronikavelika zapljena

Dramatično uhićenje dilera u Zadru: policija je morala provaliti u kuću opasanu visokim zidovima u koju se zaključala njegova supruga; Evo tko je Neno Talijan

12. rujna 2019. - 20:17
takijan00

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim Matteom Bajlom, zvanim Neno Talijan, iz Zadra, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Bajla su u srijedu u jutarnjim satima na Obali kneza Branimira u Zadru zaustavili policajci u osobnom vozilu zadarskih registracijskih oznaka i tom prilikom je pozitivno reagirao na test za kokain.

Nakon toga policija je pokrenula kriminalističku istragu u sklopu koje su pretražili njegov dom na Smiljevcu i druge prostorije koje koristi te pronašli 59,6 grama kokaina pakirana u više pojedinačnih paketića, manju količinu marihuane, 119,2 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava, tzv. punila namijenjenog povećanju mase droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, pribor za pakiranje droge, te 39.500 eura, za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge, kao i dva pištolja s pripadajućim streljivom koje je nezakonito posjedovao.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, Bajlo je u četvrtak predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

- Šta snimaš, majku ti j****! Polomit ću vas - prijetio je novinarima Matteo Bajlo (48), zvani Neno Talijan, kojeg je zadarska policija uhitila i oko 15.30 sati privela sucu istrage Županijskog suda u Zadru pod sumnjom da je dilao kokain.

Bajlo je prijetio novinarima iako su ga vezanih ruku provodili pripadnici interventne policije koji na njegove provokacije nisu reagirali, no doznajemo da bi ga javno upućene prijetnje novinarima dok su obavljali svoj posao vrlo lako mogle stajati nove kaznene prijave.

Matteo Bajlo u Zadru je poznat po nadimku Neno Talijan jer mu je pravo ime zapravo Nenad Pavlović. Pod tim je imenom do prije sedam-osam godina živio u Italiji sa suprugom i dvoje djece, gdje je odležao i zavorsku kaznu zbog teških krađa i pljački.

Zadnju godinu zatvora odležao je Lepoglavi, a nakon izlaska iz zatvora ostaje u Hrvatskoj te mijenja ime, kako bi se što bolje uklopio u zadarski milje. Roditelji mu inače žive u Srbiji, a bivša supruga i dvoje djece u Italiji.

Na Smiljevcu stanuje u obnovljenoj prizemnici, opasanoj visokim zidovima i suvremenim videonadzorom. Na istoj adresi ima tvrtku registriranu za iznajmljivanje vozila, brodova i skutera.

Prilikom dolaska policije nova supruga se zaključala i nije htjela otvoriti vrata pa je policija provalila.

Izdvojeno

19. srpanj 2020 14:14