StoryEditor
Crna kronikaBuktinja na autocesti

Drama kod Beograda: u blizini zračne luke 'Nikola Tesla' izgorio hrvatski autobus, putnici u panici: Spašavali smo žive glave

Piše JL
3. lipnja 2018. - 14:21

Autobus osječkih registarskih oznaka izgorio je u nedjelju na autocesti u blizini izlaska za beogradski međunarodni aerodrom 'Nikola Tesla' iz smjera Šida prema Beogradu, donosi Jutarnji list.

Kako javlja Blic, vatrogasci su potvrdili da su na teren izašle tri njihove ekipe.

- Autobus je izgorio doslovno u trenu. Vidjeli smo putnike kako su preplašeni stajali sa strane autoceste i gledali vatru. Sve im je izgorjelo što se nalazilo unutra, ali nismo vidjeli je li bilo ozlijeđenih - ispričao je jedan od očevidaca.

Prema informacijama Kurira, ozlijeđenih nije bilo.

- Autobus se zapalio iz čista mira, odjednom, pa je nastala panika. Vozač je zaustavio vozilo, a svi smo pohitali van, spašavali smo žive glave - rekla je za Blic jedna od putnica, Marica iz Slavonije.

Autobus, inače, nije prometovao na redovnoj liniji, već je bio prepun uglavnom starijih ljudi koji su išli na Susrete Slavonaca u Zemunu. Prvo odredište trebala je biti katolička crkva u Zemunu.

- Došli smo na jednodnevni izlet, nismo imali nikakve stvari u prtljažniku autobusa - objasnili su putnici.

Prema riječima policajaca na mjestu događaja, riječ je o autobusu tvrtke BN tours, a prvi nalazi govore da je došlo do samozapaljenja, odnosno da je istjecalo gorivo koje se iz nekog razloga zatim i zapalilo.

Po prestravljene putnike u međuvremenu je stigao drugi autobus i oni su nastavili prema odredištu.

 

 

item - id = 549526
related id = 0 -> 1136065
related id = 1 -> 1133954
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2021 10:15