StoryEditor
Crna kronikaubojičin mobitel na vještačenju

Desetogodišnjaka je zvao svojim sinom, a onda ga je izveo u šetnju nasipom i hladnokrvno ubio; Motiv stravičnog zločina još nije razjašnjen, hoće li ga otkriti SMS i WhatsApp poruke?

Piše Hina, Marin Dešković / JL
6. kolovoza 2019. - 12:25

Pet dana nakon najgrozomornijeg višestrukog ubojstva otkako je samostalne Hrvatske, motiv koji je 36-godišnjeg Igora Nađa nagnao na taj sumanuti čin u kojem je smaknuo šestero ljudi, a zatim presudio i sebi i dalje nije razjašnjen, piše u ponedjeljak Večernji list.

Ključnu ulogu u njegovu otkrivanju imat će stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" koji će u sljedećim danima pokušati "izvući" svu komunikaciju s Nađeva mobitela, ali i mobitela njegovih žrtava, u koju spadaju, primjerice, poruke koje su razmjenjivali putem SMS-a te raznih aplikacija poput Whatsappa, navodi dnevnik.

Sudeći prema sličnim vještačenjima, primjerice onom koje je provođeno kad je u zagrebačkom naselju Špansko ubijen Hrvoje Turibak, na rezultate bi se moglo čekati i nekoliko tjedana.

Motiv koji je Igora Nađa natjerao da se najprije s Paulom Z. (10) kojeg je, iako mu nije bio biološki otac, dok je bio u vezi s njegovom majkom Majom Tojagić znao nazivati svojim sinom, najprije prošeta po savskom nasipu, a zatim ga hladnokrvno ubije, vjerojatno će biti malena utjeha rodbini ubijenih koja je u nedjelju i ponedjeljak pristizala u Zagreb kako bi organizirala posljednji ispraćaj žrtava, piše Večernji list.

Jutarnji list je doznao kako su se Nađ i  Maja Tojagić razišli dok je ona još bila trudna.

Nakon trogodišnje veze bilo je nekoliko pokušaja mirenja, ali bezuspješnih, a u četvrtak navečer kod Nađa je sve kulminiralo erupcijom nekontroliranog, “životinjskog” bijesa te se on, naoružan pištoljem, iz svojeg stana na Remizi uputio prema Kajzerici, gdje je njegova bivša živjela s obitelji i gdje je i on još imao prijavljeno boravište te registriranu tvrtku.

Pogreb sestara Josipe i Maje, njihove majke Filjke i oca Dragomira, kao i Majina sina Paula, bit će danas u 15.50 sati na zagrebačkom groblju Miroševac. S druge strane, pred kućom ubojičine majke Marije koja se sprema pokopati sina u zagrebačkoj Brezovici i dalje je parkirano policijsko vozilo. Kako kazuju susjedi, nisu je uopće vidjeli da izlazi iz kuće, donosi dnevnik.
 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 02:11