StoryEditor
Crna kronikaogradili se

Damir Škaro podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget: 'Jasno i nedvosmisleno osuđujemo sve oblike nasilja i postupanja protiv interesa i prava bilo koje osobe'

Piše Jutarnji.hr
12. rujna 2019. - 19:55

Brončani olimpijac i bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro podnio je ostavku na dužnost predsjednika AK Siget, priopćeno je danas.

"Time prestaje svaka njegova uloga u upravljanju i poslovanju AK Siget. U svom dugogodišnjem djelovanju AK Siget je posvećen zaštiti interesa svih svojih članova i zaposlenika te se uvijek vodio i bit će vođen najvišim profesionalnim standardima s ciljem pružanja kvalitetne usluge svim svojim korisnicima. Želimo istaknuti kako AK Siget jasno i nedvosmisleno osuđuje sve oblike nasilja i postupanja protiv interesa i prava bilo koje osobe te ćemo ostati angažirani u njihovu sprječavanju i sankcioniranju.

Poštujući tajnost i prava stranaka u postupku,  u ovom trenutku ne možemo iznositi više informacija ili komentirati konkretan slučaj i istragu koja je u tijeku. Na navedeno nas ujedno obvezuju zakonske odredbe i naputci nadležnih institucija. Od trenutka pokretanja istrage AK Siget surađuje s nadležnim institucijama. Sve raspoložive informacije podijelit ćemo s javnošću u trenutku kada će to biti moguće", poručuju iz AK Siget.

Podsjetimo, sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je prošlog tjedna jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i bivšem predsjedniku Autokluba Siget zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Prema neslužbenim podacima tužiteljstvo, koje je nakon ispitivanja zatražilo pritvaranje, strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene među kojima su i zaposlenice koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarac koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Škaru, kojeg je policija uhitila prošlog tjedna na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 05:19