StoryEditor

Četiri godine zatvora razbojniku autostoperu

Piše PSD.
11. prosinca 2008. - 14:03

Dejanu Gavranu (35), optuženom za pokušaj razbojništva i tešku krađu u Pakoštanima, sudac Županijskog suda u Zadru Boris Babić u četvrtak je odredio jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine te mu produžio pritvor do pravomoćnosti presude.

Bjelovarac nastanjen u Zadru od ranije je imao četiri pravomoćne presude radi imovinskih delikata, a bio je i na uvjetnoj slobodi.

Gavrana je optužnica teretila da je 20. kolovoza ove godine, oko 23 sata, u autu u Bibinjama Svjetlani Svjetlanović prislonio nož uz vrat i rekao da zaustavi auto. Svjetlanović ga je primila u automobil kao autostopera, a s njom su se vozile i Snježana Maričić te Gavranova izvanbračna supruga Ivana Đerđ, koja se prema ranijem dogovoru s njim pravila da ga ne poznaje.

On je trima ženama naredio da iziđu vani nakon čega se odvezao s cjelokupnim utrškom trgovine mješovitom robom u Pakoštanima gdje su sve tri žene radile. Odvezao je i njihove osobne stvari te ih tako ih olakšao za nešto više od osam tisuća kuna.

Zbog činjenice da je jedna od trgovkinja pod suvozačevo sjedište skrila 5300 kuna utrška, kaznena prijava za razbojništvo je prekvalificirana u kazneno djelo pokušaja razbojništva.

Gavran je u obrani priznao djelo i kazao da nije znao da se ispod sjedišta nalazi utržak trgovine „Pijor“. Drugo djelo, krađu, nije priznavao, a riječ je o mjenjačnici "Exclusive Tours" u Pakoštanama koju je prijevarom opljačkao istoga dana.

U mjenjačnici je od zaposlenice Anele Maksan tražio da mu razmjeni 500 eura, nakon čega je uzeo razmijenjeni novac, ali i onaj koji je dao razmijeniti.

Nikolina Radić Ančić/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2021 19:14