StoryEditorOCM
Crna kronikaSPROVELI GA NA SUD

Bučno gasirao na motoru u Kaštelima, bježao policiji i sam - pod debelim gasom! Napravio brdo prekršaja, evo detalja

Piše Vijesti SD
3. lipnja 2023. - 16:23

Utvrđeno je kako muškarac upravlja motociklom pod utjecajem alkohola

Sinoć oko 22 sata na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom policijski službenici uočili su nepoznatog muškarca koji je sjedio na upaljenom motociklu, dodajući gas i stvarajući glasnu buku.

Kada je uočio policijske službenike koji su izdali zapovijed da se zaustavi, dao se u bijeg motociklom. U namjeri da ga zaustave policijski službenici su službenim vozilom i motociklom krenuli za njim, izdali mu opet zapovijed za zaustavljanje koristeći svjetlosne i zvučne signale, ali muškarac se oglušio i nastavio bježati, čineći pritom i prometne prekršaje proslaska kroz crveno na semaforu.

Kako javlja PU Splitsko-dalmatinska, policijski službenici zaustavili  su motocikl  na Cesti dr. Franje Tuđmana, a nakon što nije postupio po izdanoj zapovijedi policijskog službenika da siđe s motora i ugasi ga, službenici su uporabili sredstva prisile, tj. sredstva za vezivanje.

Utvrđeno je da je vozač motocikla alkoholiziran, odveden je u službene prostorije i smješten radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

47-godišnjem vozaču se stavlja na teret da je počinio veći broj prometnih prekršaja: odbio se zaustaviti na izdanu zapovijed, upravljao je motociklom na području pješačke zone, dva puta je motociklom prošao kroz raskrižje dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, upravljao je motociklom iako kod sebe nije imao prometnu dozvolu, nije prilikom skretanja koristio pokazivače smjera i upravljao je motociklom u alkoholiziranom stanju (1,31 g/kg).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:24