StoryEditor
Crna kronikanestao u nedjelju

Bivši slunjski gradonačelnik pijan sletio u jezerce i utopio se

Piše PSD.
14. svibnja 2014. - 14:16
Bivši gradonačelnik Slunja Mile Skukan (68) kojega su prijatelji zvali Ajka vjerojatno pijan, sletio je svojim crvenim terencem u jezerce Dobrenica nedaleko Bogovolje u općini Cetingrad u nedjelju i utopio se, a u srijedu u dopodnevnim satima vatrogasci su izvukli njegovo vozilo u kojemu je bilo mrtvo tijelo vlasnika. Sve okolnosti tragedije utvrdit će se policijskom istragom u sklopu koje će se obaviti i obdukcija na tijelu preminuloga Skukana.

Pema izjavama mještana na mjestu događaja, druželjubivi Mile u nedjelju je feštao s prijateljima, pritom popivši previše, ali je ipak sjeo za volan. Posljednji puta viđen je uptavo kako pije pivo nekoliko stotina metara od mjesta gdje je nastradao.

Od tada se za njega nije znalo, a da je sletio u vodu, počelo se slutiti u utorak u večernjim satima, kada je jedan od onih koji su tragali za njime primjetio krov crvenog vozila dvadesetak centimetara ispod površine vode. Zbog mraka se izvlačenju pristupilo u srijedu u jutarnjima satima, kada su stigli profesionalni karlovački vatrogasci i ronioci.

Preko dva odvojka Dobrenice su dva metalna mostića, metalni su, uski i bez ograde, nakon Domovinskog rata Hrvatska vojska "sklepala" ih je kao privremeno rješenje, ali su tamo takvi ostali do danas. Ljeti je razina vode do jednog metra, ali zbog obilnih kiša razina je ovih dana nekoliko metara.

Mješani nam kažu da je u nedjelju Mile bio na fešti u obližnjoj Kruškovači i bio je, kao uvijek, dobro raspoložen.

Milana Božića iz Furjana poveo je kada je vozio prema Kruškovači baš do jezerca.

- Išao sam pecati ribe, pa me usput povezao, bio je to u nedjelju oko 10 sati. Nikada nije prošao kraj mene da me nije povezao, bio je dobar čovjek. Rekao mi je da ide u Kruškovaču kod prijatelja Cile, da će tamo na ražnju okrenuti janje, nešto su slavli. Još ga odmah nisam prepoznao, a on mi kaže, pa to sam ja, Ajka - priča nam Milan Božić.

Željko Cindrić, njegov drugi prijatelj, biciklom se vraćao iz Bosne, s granice udaljene petstotinjak metara, stao je kod njihova prijatelja Šefika koji je nekada držao gostionicu.

- Ajka je s njim pio pivo. Ponudio me Šefik pićem, još je rekao da više nema piva, da hoću li rakije. Ajka je bio jako pijan, pričao je o ratu i pitao me za brata. Ja sam produžio, a on je rekao da će isto uskoro. Mislio sam si, pa kako ćeš voziti tako pijan? Onda je kraj mene prošao jedan crni auto, mislio sam da ga voze. Ali, nikada nije dao da ga voze pijanoga, nije dao ni da ga voze iz Kruškovače - priča nam Željko Cindrić čudeći se kako je moguće da čovjek samo tako pogine.

On smatra da je Skukan zaspao za volanom jer je u jezerce zaletio, smatra on, direktno i bez kočenja. Nakon izvlačenja na automobilu nije bilo tragova oštećenja, mještani to objašnjavaju dubokim muljem na dnu jezerca.

Kažu da je na tom mjestu već bilo slučajeva slijetanja, pričaju da je u invalidskim kolicima završio motociklist koji je tu sletio za rata, a u daljoj prošlosti da su se tu utopila dva vola koja su u vodu upala s tada još drvenog mosta.

Skukan je bio HDZ-ov gradonačelnik od 1997. do 2001. godine, bio je osnivač te stranke na slunjskom području, a tijekom Doovinskog rata šef tamošnjeg Ureda za obranu.

M. Pušić
Foto: Arhiv CROPIX
#MILESKUKAN

Izdvojeno

30. lipanj 2020 22:19