StoryEditor
Bizniskoja pohlepa!

Samo da ne nadahne naše iznajmljivače: prepolovio stan po horizontali i uredio mikro sobice! Strop je obazrivo obložio folijom, no jednim je detaljem odmah privukao inspektore

Piše PSD
19. kolovoza 2019. - 16:55
190816-half-floor-featureyy

Vlasnik stana iz New Yorka uhićen je jer ga je ilegalno iznajmio jedanaestorici osoba. Stan od 59 kvadratnih metara stanodavac Jing Ya Lin horizontalno je 'prepolovio' i tako dobio devet mikro sobica koje je iznajmljivao po cijeni od 600 dolara mjesečno.

Kad su inspektori Gradske službe za zgrade banuli u stan u ulici Henry ostali su zatečeni viđenim. Stropovi su visoki tek 1,4 metara, no vlasnik ih je 'obzirno' oblijepio plastičnom folijom za pakiranje, onom sa zračnim jastučićima, kako podstanarima ne bi naškodilo često lupanje glavom. U majušne izbice ugradio im je i klima uređaje, ali baš je taj detalj privukao pažnju inspektora - bilo im je sumnjivo što se s ulice vidi čak pet vanjskih jedinica na samo tri prozora, piše New York Post.  

Lin je prijavljen za ni pet ni šest nego deset prekršaja - osim što je ilegalno iznajmljivao prostor koji je sam prepravio, propustio je osigurati osnovne uvjete pout struje i vode, a nije ga brinula ni zaštita od požara. Lin će platiti kaznu od 144 tisuća dolara, a za njegove podstanare pobrinut će se Crveni križ.

Nadajmo se da ovaj slučaj neće nadahnuti neke naše (turističke) 'poduzetnike'...

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 02:54