StoryEditorOCM

Sad je prilika za HPB kredite

Piše PSD.
1. kolovoza 2014. - 09:58
Nakon drugog snižavanja kamata na kredite HPB-a u 2014. godini moguće je ostvariti značajne uštede u kućnom budžetu

Svi smo u potrazi za povoljnijim uvjetima financiranja, oprezni s novim zaduženjima i kreditima i pažljivi sa svakom kunom. Sad je prilika za kredite Hrvatske poštanske banke jer su od 1. srpnja 2014. godine snižene kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatom  za 0,26 postotnih poena. Snižene kamatne stope Banka primjenjuje i na postojeće i na nove kredite kako bi svi klijenti imali iste uvjete.

Ovo je drugo HPB-ovo snižavanje kamatnih stopa na kredite građana u ovoj godini jer su kamate snižene i 1. siječnja što sad već omogućuje značajne uštede u kućnom budžetu. U odnosu na kamatne stope koje su vrijedile do kraja 2013.godine Banka od 1. srpnja 2014. primjenjuje kamate niže od 0,46 do 0,49 postotnih poena, ovisno o vrsti kredita što na određenim primjerima znači da je moguće uštedjeti i oko 2.000 kuna godišnje.

Nenamjenski…

Široka paleta nenamjenskih kredita HPB-a - od standardnih nenamjenskih do umirovljeničkih, lombardnih itd. - omogućuje financiranje različitih životnih potreba. Godišnje uštede za korisnike nenamjenskih kredita nakon snižavanja kamata u srpnju 2014. premašuju i 700 kuna, što ovisi o vrijednosti kredita, valuti i roku otplate.

Stambeni…

Stambeni krediti su posebna tema jer omogućavaju rješavanje ozbiljnog životnog pitanja, otplaćujemo ih niz godina - mogli bismo reći da živimo s tim kreditom. Stoga je iznimno važno kretanje kamatnih stopa. Nakon 1. srpnja 2014. kamatne stope stambenih kredita uz valutnu klauzulu iznose 5,45 posto, a ukoliko ste se odlučili za zeleni stambeni kredit uz valutnu klauzulu namijenjen kupnji nekretnina viših energetskih razreda kamate su još povoljnije i iznose 4,95 posto. Tako korisnici stambenih kredita nakon snižavanja kamata u HPB-u štede više od 2.000 kuna na godinu.

Studentski…

Upravo je isteklo vrijeme za odluke o upisima na fakultete. Studentski život i školarine iziskuju dodatne troškove, a za ulaganje u obrazovanje se kaže da je najbolja moguća investicija. Studentske kredite za školarinu HPB sad odobrava uz kamatnu stopu već od 5,79 posto. U odnosu na uvjete koji su vrijedili do 1. srpnja ušteda po ovoj vrsti kredita može biti veća i od 360 kuna.

Umirovljenički…

Umirovljenicima kao posebno osjetljivoj skupini građana, ali i klijentima s najodgovornijim financijskim navikama HPB je osigurala liniju kredita s nešto kraćim rokom otplate od četiri godine te uz kamatnu stopu od 7,99 posto i mogućom uštedom i preko 100 kuna.
Koliki su novi anuiteti i koliko možemo uštedjeti nakon snižavanja kamata najbrže je provjeriti na kreditnom kalkulatoru na www.hpb.hr koji služi kao početni orijentir. Nakon toga, bilo bi dobro dogovoriti se s osobnim bankarom koji će izračunati sve detalje, provjeriti kreditnu sposobnost i, ako je potrebno, dati neki financijski savjet.

HPB Kombinacija…

Klijenti koji koriste jednu od HPB Kombinacija kao program personaliziranog financijskog poslovanja s Bankom kroz slobodan izbor usluga uživaju i dodatne pogodnosti jer plaćaju niže naknade za određene kredite.

Sad je prilika za HPB kredite!

sponzorirani članak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 09:22