StoryEditor
Biznispomoć s MREŽe

Priključite se akciji, donirajte odmah! I Facebook se odlučio uključiti u borbu protiv pandemije koronavirusa

16. ožujka 2020. - 22:03
AFP

Facebook je pozvao svoje korisnike da doniraju u svrhu borbe protiv pandemije koronavirusa. Kako se navodi u obavijesti korisnicima, Facebook će iznosu doniranom u akciji UN-ove zaklade za prikupljanje sredstava za borbu protiv virusa COVID-19 kojom se prikupljaju sredstva namijenjena Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO-u) dodati još 10 milijuna američkih dolara.

Priključite se akciji, donirajte odmah!

Dodaje se kako će svaka pojedinačna donacija ići Fondu za odgovor solidarnosti COVID-19 koji podržava globalne napore Svjetske zdravstvene organizacije u borbi protiv pandemije.

Donacijama će se, obaviještava Facebook, poduprijeti naporu u praćenju i razumijevanju širenje virusa te napori za pridobivanje skrb koja je potrebna pacijentima, kao i napori za razvoj cjepiva i testova. Fond za odgovor solidarnosti COVID-19 pokreće UN fondacija i švicarska filantropija.

Inače, Fond omogućava pojedincima, korporacijama, fondacijama i drugim organizacijama diljem svijeta da direktno podrže WHO-ov globalni rad kako bi pomogli zemljama u spriječavanju, otkrivanju i odgovoru na pandemiju, a osim toga, dodaje se, donacije će se odbitii od porez u opsegu koja je prihvatljiva zakonom zemlje donatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 09:29