StoryEditor
Biznisbarbara marković

Predstavnica iznajmljivača: Bitno je da se procijepimo kako bismo štitili goste. Prve najave za sezonu su 6. mjesec, pune se 7. i 8., a i postesezona bi mogla biti dobra

Piše PSD.
29. travnja 2021. - 10:48
Nikča Stipaničev/Cropix

Dopredsjednicom Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković komentirala je za N1 covid-putovnice te kakvu sezonu očekuje. Marković je kazala da podupiru covid-putovnice i kako će one dati sigurnost same destinacije.

- Ono što je nama bitno kao Hrvatskoj udruzi obiteljskog smještaja da se procijepimo kako bismo i mi štitili goste na taj način - ističe i dodaje kako bi voljela da se u obzir za cijepljenje čim prije uzme vlasnike obiteljskog smještaja.

Također, kaže da bi bilo dobro da se testiranja mogu obavljati na aerodromima i da bi bilo dobro da ona budu besplatna ili barem djelomično subvencionirana.

Predsezone, kaže Marković, nije bilo.

- To je nešto što smo očekivali s obzirom na nedostatak cjepiva. Nemamo puno vremena. Prve neke najave za sezonu su 6. mjesec, a pune se polako 7. i 8. mjesec. Postesezona bi mogla biti dobra i to je za sve turističke djelatnike dobro jer nam garantira da ćemo preživjeti zimu. Domaćini u turizmu znaju s čime se suočavaju i pripremat će svoje smještaje za goste - objašnjava.

Što se pak tiče inicijative “Stay safe in Croatia”, Marković za N1 kaže da su vlasnici smještaja za to i da uzimaju te naljepnice jer se gosti osjećaju sigurnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 11:01