StoryEditor
BiznisValamar Amicor Green Resort

Odmor u skladu s prirodom koja gostima pruža samo najbolje

Piše Promo
20. lipnja 2022. - 14:25

Najpoznatiji kao mjesto s najviše sunčanih sati u Hrvatskoj te lokalitet s najstarijim komunalnim, odnosno javnim kazalištem u Europi, koje postoji točno 410 godina, Hvar sredinom srpnja nizu svojih epiteta radi kojih ga treba posjetiti pridružuje još jedan – epitet prvog održivog ekološkog ljetovališta u Hrvatskoj! Inspiriran prirodom i održivim dizajnom, zahvaljujući kojem se arhitektura uklapa u prirodni okoliš otoka, resort Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu osmislila je i razvila Valamar Riviera, najveća turistička kompanija u zemlji i inovator u sektoru turizma. U svoj novi resort na Hvaru Valamar je ugradio sva najnovija znanja iz ekologije, poštujući najviše standarde zelene gradnje. To uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti.

Prvi je to i jedini turistički projekt u nas koji koristi prefabricirane objekte i modularnu gradnju prema Valamarovim standardima kvalitete. Nadogradivost, prenosivost, jednostavnost korištenja i proširivost značajke su tog, u Hrvatskoj novog koncepta koji omogućava uštedu energije. Proces montiranja je brži, stvara kontrolirane uvjete proizvodnje te omogućava jednostavnu demontažu dijelova objekta koji se poslije mogu ponovno upotrijebiti.

Utemeljeno na tradiciji i poštovanju lokalnog

Valamar je na Hvaru podigao cijelo zeleno naselje čije je uređenje utemeljeno na hvarskoj tradiciji i materijalima. Uz autorski potpis domaćih dizajnera i umjetnika, Valamar Amicor Green Resort izuzetak je na Jadranu jer je sagrađen u skladu s načelima održivog razvoja i uz najveće poštovanje prema tradiciji i prirodi zahvaljujući suradnji s Njemačkim udruženjem za održivu gradnju (DGNB), čiji je certifikat primjer za holistički sustav certificiranja zelene gradnje u cijelom svijetu. Valamar Amicor Green Resort projektiran je i prema standardu nZEB, koji podrazumijeva gotovo nultu potrošnju energije.

Resort postaje pojam novih trendova uređenja, kao što su to u svoje doba bili zgrada Arsenala s kazalištem u Hvaru i ljetnikovac Tvrdalj u Starom Gradu. Tu je i Starogradsko polje, uvršteno na listu UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine, trajni primjer tradicijskog, održivog krajolika zasađenog istim kulturama već 2400 godina. Toliko se dugo hvarsko stanovništvo hrani plodovima s polja, a upravo su i lokalno uzgojene i proizvedene namirnice načelo kojim se Valamar vodi pružajući svojim gostima izvornost gastronomske ponude. Čak je 77 posto namirnica koje gosti konzumiraju hrvatskog podrijetla, a od njih pripremljena jela mogu se probati u buffet i à la carte restoranu Oliva, koji nudi mediteransku kuhinju. Tamo je i vitrina Valfresco s bogatom cjelodnevnom ponudom sendviča, voća, salata i slastica. Cijeli dan radi i Valfresco Direkt, dostava jela iz restorana Oliva. Ako ste ljubitelj slatkog, ne propustite posjet slastičarnici Sweet & Petite, gdje vafle i palačinke nadijevaju neodoljivim prilozima, a ponudu upotpunjavaju domaći ručno rađen sladoled i kava.

Vile s pametnom tehnologijom

Gosti se mogu odlučiti za smještaj u vilama ili suiteovima, odnosno mogu birati između klasične vile s terasom ili raskošnije opcije s hidromasažnom kadom i lounge terasom sa sjedećom garniturom i ležaljkama. Obiteljski suite ima spavaću sobu s bračnim krevetom i dječju sobu s dva dnevna kreveta, a u ponudi su i obiteljska vila superior s terasom te superior s terasom i pogledom na more. Sve goste dočekat će pladanj s biranim čajevima, organska kozmetika i prostirka za jogu, a čak su i posteljina i ručnici od prirodnih materijala. Održivost resorta ogleda se i u činjenici da je energija za hlađenje i grijanje objekata te pokretanje svih tehnoloških sustava iz obnovljivih izvora. Ugrađena smart home tehnologija u vilama omogućava mjerenje potrošnje vode, energije i ugljičnog otiska (CO₂), čime se optimizira potrošnja energenata. U sklopu ljetovališta je i Aquamar premium vodeni park s tri bazena, toboganima i drugim atrakcijama na ukupno 450 četvornih metara. Gosti s djecom mogu koristiti obiteljske sadržaje i usluge Maro eko igraonice, vrt, Smart Play te multimedijsku i soft play igraonicu, igralište sa zip lineom i Old Skool game lounge. Za revitalizaciju duha i tijela svim se uzrastima gostiju svakodnevno nude programi Stay Fit, s brojnim sportskim aktivnostima, te Sun & Spa – oaza wellnessa u autentičnom mediteranskom okruženju s posebnim tretmanima za potpuno opuštanje. Razgibati se lako u V Sport Parku s multifunkcionalnim igralištima te na biciklima i sportovima u vodi.

Oni koji na odmor putuju s kućnim ljubimcima također dolaze na svoje jer je sadržaj Wow Wow Pet Friendly holiday dostupan u odabranim sobama. Slatki četveronošci dobivaju snack, igračku, zdjelicu i lokalnog vodiča koji će ih prošetati kad god zatreba.

 

Valamar Amicor Green Resort realiziran je kao nastavak značajnih investicija koje su na otoku Hvaru pokrenuli Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima nakon što su putem stečajnog postupka zajednički akvizirali Helios Faros, turističko poduzeće u Starom Gradu na otoku Hvaru. Poslovni plan razvoja Helios Farosa pretpostavlja ulaganja u ukupnom iznosu od oko 800 milijuna kuna u održivi turizam visoke dodane vrijednosti, koji će pozitivno utjecati na gospodarski rast otoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2022 14:27