StoryEditor
BiznisTU ME CIJENE...

Nije čudo što stalno pobjeđuju na izboru za top poslodavca: prosječna plaća je 9.300 kuna, daju najizdašniju božićnicu, a sad su radnike oduševili još jednom gestom

9. rujna 2019. - 15:46
dm_lazarica1-230615

E, da je dobit posao u dm-a, mantra je to koju brojni hrvatski radnici i još više oni što traže posao ponavljajaju svakog prosinca kad čuju da ova njemačka tvrtka svojim radnicima umjesto simbolične božićnice, godišnje isplaćuje dvije stimulacije u iznosu mjesečne bruto plaće.

I to ne bilo kakve, nego za hrvatske prilike odlične plaće. Prosječna neto plaća u dm-u lani je iznosila više od 9300 kuna.

Osim u dobra primanja, ova tvrtka puno ulaže i u edukaciju svojih radnika, ali i u radnu atmosferu.

I svojom zadnjom odlukom uprava dm-a je pokazala kako brine o svojim radnicima. Svim djelatnicima čije dijete kreće u prvi razred osnovne škole dm daruje slobodan, plaćeni dan kako bi prvi dan škole mogli obilježiti i proslaviti u pozitivnom ozračju, stvarajući lijepa zajednička sjećanja.

- Djelatnici su naša najveća snaga i temelj uspjeha tvrtke. Želimo im biti podrška u svim fazama njihova života, a polazak u školu velika je prekretnica za sve mališane, ali i za njihove roditelje. Slobodan i plaćeni dan za roditelje prvašića dio je našeg društveno odgovornog pristupa prema našim djelatnicima te zajednici u kojoj živimo i radimo - naglasila je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a zadužena za Ljudske resurse.

Ove je godine dm, kako bi podržao sve djelatnike i djelatnice koji odluče postati roditelji, povisio i potporu za svako novorođeno ili posvojeno dijete koja sada iznosi 10.000 kuna.

Osim materijalnih ulaganja u djelatnike, dm veliku pažnju pridaje i njihovom profesionalnom te osobnom razvoju. Tijekom protekle poslovne godine djelatnici dm-a sudjelovali su u različitim edukacijama i radionicama tijekom ukupno 128 dana, a 684 djelatnika dm-a volontiralo je u 169 ustanova, institucija i organizacija civilnog društva.

I zaključno, ne treba se čuditi što je dm već godinama na tronu kada je u pitanju istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj. U istraživanju portala MojPosao, provedenom tijekom 2018. i 2019. godine, sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika i oni su deseti put zaredom dm svrstali u top poslodavca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

12. siječanj 2021 21:43