StoryEditorOCM
Biznisprof. dan maclean iz sad-a u posjetu dalmaciji

Naša raštika na američkom stolu

Piše PSD.
15. travnja 2010. - 21:33

Šipak i raštika imaju jaka antioksidativna svojstva, a naš je glavni cilj povećanje proizvodnje takve hrane. Svijest o zdravoj hrani kod Amerikanaca se povećala, a posebice su za šipak, odnosno njegov sok, spremni izdvojiti i koji dolar više. Žele piti zdrave sokove, a ne samo gazirana pića, pa će Amerikanac za pola litre takvog soka platiti i više od četiri dolara − tvrdi profesor Dan MacLean s američkog sveučilišta u Georgiji, inače specijalist u području fiziologije voća i povrća nakon berbe, koji se ovih dana našao u radnom posjetu Hrvatskoj, odnosno splitskom Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša.

Profesor MacLean intenzivno radi na proučavanju sadržaja bioaktivnih spojeva i antioksidativnih svojstava borovnice, luka, šipka, kupusnjača i drugih vr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:23