StoryEditorOCM
BiznisSlika hrvatskog turizma

Jesu li ugostitelji pljačkaši koji deru turiste? Analiziramo drugu stranu gastronomske medalje: sve govori činjenica da se vlasniku konobe smrkne kad mu netko zatraži oboritu ribu...

18. lipnja 2018. - 15:18

Domaće ugostiteljstvo u jeku turističke sezone očito se sve više sapliće o klipove koje je sama sebi odavno gurnulo pod noge ali i posrće na dasci koju im je netko drugi dobro nasapunao. U prvom slučaju, naravno, riječ je o decenijskom cehovskom zanemarivanju problema edukacije, o mizernom stanju u strukovnim školama koje školuju kadrove za menze i prčvarnice te neredu u kategorizaciji ugostiteljskih objekata...

Ili, najkraće rečeno, o cijelom paketu problema koji su se zanemarivali zbog malih osobnih interesa sitnih žmuklera i lova u mutnome a koji danas, kad je "maca došla na vratanca" dolaze na naplatu. I to s kamatama. Naravno, tu je i žmirenje na sezonske "take-money-and-run" ugostitelje, na nelojalne konkurente koji trećerazredne namirnice i uvozni bofl iz supermarketa p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:31