StoryEditor
BiznisPromo

Innovation Norway upravlja dodjelom bespovratnih sredstva hrvatskom privatnom sektoru

Piše Promo
16. studenog 2020. - 10:39
Ratko Mavar

Innovation Norway je voditelj fonda za poslovne programe EEA i Norway Grants u Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj

Innovation Norway je javno tijelo norveškog Ministarstva trgovine i ribarstva i glavni instrument norveške vlade za razvoj norveških poduzeća. Osnovan je 2004. spajanjem četiriju vladinih organizacija: Norveške turističke zajednice, Norveškog trgovinskog vijeća, Norveškog fonda za industrijski i regionalni razvoj, te Vladinog savjetodavnog ureda za izumitelje.

Tvrtka stvara vrijednosti potičući profitabilan razvoj u cijeloj Norveškoj. Njihovi programi i usluge namijenjeni su poticanju stvaranja uspješnijih poduzetnika i većeg potencijala za rast. Također, zadatak im je i poticanje inovacija u norveškim poduzećima i industriji, promicanje norveških poduzeća u svijetu i izgradnja konkurentnih norveških poduzeća, kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu. Jedan od zadataka je i promoviranje Norveške kao atraktivne turističke destinacije, te osiguravanje razvoja u ruralnim područjima. Pomažu u pretvaranju ideja u uspješne poslovne slučajeve, te potiču interakcije između poduzeća, zajednica znanja i institucija za istraživanje i razvoj.

image
Ratko Mavar

Innovation Norway ima urede u svim norveškim županijama, a sjedište im se nalazi u Oslu. Uredi im se nalaze i u 30 zemalja širom svijeta, s preko 700 zaposlenika, a od siječnja ove godine imaju svoje predstavništvo i u Zagrebu. Trenutačno je Innovation Norway voditelj fonda za poslovne programe EEA i Norway Grants u Hrvatskoj, Bugarskoj, Grčkoj i Rumunjskoj.

Program “Business Development and Innovation Croatia,  financiran iz norveške darovnice, dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants), nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru i odnosi se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, „ozelenjivanje“ postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga.

Zainteresirani poduzetnici više informacija i detaljne upute za prijave na natječaj, te prijavne obrasce mogu pronaći na mrežnoj stranici projekta: www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation.

Službeni kontakt za sve eventualne upite je putem e-maila CRO.innovation@innovationnorway.no uz napomenu kako je službeni jezik za sve upite engleski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 08:26