StoryEditor
Biznisenergetska kriza

I dok je kod nas Vlada privremeno ‘zamrznula‘ cijene goriva, Nizozemci već plaćaju litru po dva eura. Evo i gdje se još uvijek može proći jeftinije

Piše Zvonimir Jurčić/JL
21. listopada 2021. - 23:58

Prije šest dana na snagu je stupila uredba o maksimalnoj cijeni goriva kojom je Vlada ograničila maloprodajne cijene goriva zbog čega su na 30 dana cijene stabilizirane na 11 kuna za benzine i 11,10 kuna za dizele, piše Jutarnji list.

Tako je zaustavljen galopirajući rast cijena uzrokovan trenutnom globalnom energetskom krizom, a "vatra" je trenutno ugašena ekspresnim dekretom, zasad... Što je pred nama ostaje za vidjeti, no treba spomenuti i da su i ovakve cijene kakve jesu, za naš standard vrlo visoke.

Manja nam je utjeha da su cijene u prosjeku korektne ako u obzir uzmemo one u nekim drugim zemljama Europe, koje su mahom razvijenije od Hrvatske.

Tako je Nizozemska s trenutnom cijenom od 2.06 eura za litru benzina trenutno europski rekorder, a dva eura već plaćaju i Talijani i Nijemci na postajama na autocestama. S druge strane, Rusija, Bjelorusija i Turska plaćaju za litru benzina manje od jednog eura. Koliko gorivo plaćaju vozači u 45 zemalja europskog kontinenta provjerite u tablici...

image
Usporedba cijena
item - id = 1136983
related id = 0 -> 1142160
related id = 1 -> 1137236
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2021 18:10