StoryEditor
BiznisNautički turizam

HTZ i HOK dogovorili: brodarima više sajmova

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 17:06

U Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice predstavnici udruženja i grupacija HGK čiji se članovi bave nautičkim turizmom, te njihovi kolege obrtnici iz HOK-a, uspjeli su dogovoriti veći broj sudjelovanja na međunarodnim sajmovima u organizaciji HTZ-a, čiji je ovogodišnji proračun smanjen za deset milijuna kuna.

Niko Bulić, direktor Glavnog ureda, kazao je da će o trošku HTZ-a biti 80 nastupa, što je u odnosu na lani 35 manje, a planirano je prepoloviti i broj nastupa na nautičkim sajmovima s 12 na šest.

SEnD Ipak, spremni smo povećati broj nastupa na specijaliziranim sajmovima i do deset, a troškove, umjesto s 25 posto sredstava, pokriti do 50 posto, kao što činimo u slučaju kontinentalnog turizma, te organizirati veći broj radionica sa zainteresiranim stranim gospodarstvenicima SEnD obznanio je Bulić, te upozorio okupljene na to kako trebaju riješiti dio financiranja uz pomoć županijskih i lokalnih TZ-ova.

Na vidjelo su izišle i razmirice. Predsjednik Udruženja marina Ante Violić prozvao je direktoricu Sektora turizma HGK Ondinu Šegvić da protežira neke grupacije i udruženja u radu i nastupima cehovske organizacije, dok je predstavnik Koordinacije udruga brodara Hrvatske Ivica Zorić dodao kako se, osim što nije osnovana grupacija za male brodare koji organiziraju izlete, kasni i s izdavanjem brošure popisa brodara.

Dino Migić

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 20:07