StoryEditor

EasyJet iz Zagreba za Pariz i London

Piše PSD.
8. srpnja 2010. - 18:29

Vodeći europski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik easyJet najavio je dva nova leta iz Zagreba za Pariz i London. Nove linije bit će, kako je u četvrtak na konferenciji za novosti u Zračnoj luci Zagreb najavio Peter Voets, direktor marketinga easyJeta za Istočnu Europu, uspostavljene početkom studenog i u veljači iduće godine, a karte će biti dostupne već od 31,99 eura. 

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica pozdravile su uvođenje novih linija jer one znače i veći broj turista koji će Hrvatsku odabrati kao svoju destinaciju za odmor.

To je Ministarstvo turizma prepoznalo još lani kada su po prvi puta pokrenuli mjere poticaja za zračni prijevoz. Subvencije obuhvaćaju 20 eura poticaja po svakom dovezenom putniku.

 - Zahvaljujući ovim mjerama ove godine očekujemo oko 580 tisuća putnika, što je za 62 putnika više nego lani“, rekao je Željko Lanard, državni tajnik Ministarstva turizma.

Istaknuo je kako je Ministarstvo lani u poticanje avioprijevoza uložilo 4,7 milijuna eura, a ove godine previđeno je 7,8 milijuna eura.

Ova ulaganja smatra nužnima, jer, kako ističe, želja im je da dostupna cijena letova omogući što većem broju turista  da na brz i udoban način posjete Hrvatsku. 

S. Dukić 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 03:23