StoryEditor
Biznispoznata voditeljica HTV-a o svojim financijama

Danijela Trbović: Bez ljubavi se može, ali bez novca ne može

Piše PSD.
11. ožujka 2008. - 14:07
Nevjerojatno je koliko je život skup, najviše trošim na ‘špeceraj’, kaže Danijela koja uplaćuje dobrovoljnu mirovinsku štednju i životno osiguranje kako ne bi bila u besparici kad ostari

Danijela: Dajem prednost ulaganju u sebe
HTV-ova zvijezda Danijela Trbović u rubrici Moj novac govori o svom odnosu prema financijama. Priznaje kako se bez novca ne može, a najboljim financijskim potezima smatra stalno zaposlenje i kupnju stana.

Što je za vas novac?

 - Novac je za mene važna stvar koja mi omogućava mnogo. Dobrodošla je u životu svakog običnog smrtnika. Po mom iskustvu bez ljubavi se može, ali bez novca ne može.

Na što najviše trošite?

 - Većina mog novca pluta Crnim morem. Nevjerojatno je koliko je život skup. Najviše trošim svakodnevno u trgovinama, na “špeceraj”. Naši trbusi su vreća bez dna.

Plaćate li karticama ili gotovinom? Koliko imate kartica?

 - Imam kartice, ali naučena sam trošiti onoliko koliko imam. U vezi s tim pitanjem sam razumna. Ljudi su često prisiljeni pretakati iz šupljeg u prazno pa idu iz minusa u minus. To mi za sada nije nužno.

Štedite li za umirovljeničke dane?

 - Plaćam dobrovoljnu mirovinsku štednju dok sam još mlada i poželjna. Zlu ne trebalo, plaćam i životno osiguranje tako da ću biti bogata kad ostarim. Da doživim starost bez kontejnera.

Kojim oblicima ulaganja dajete prednost?

 - Ulaganje u sebe.

Kupujete li dionice na burzi i udjele u otvorenim investicijskim fondovima?

- Nisam dioničarka, ali umjesto da mi novci stoje na računu, uložila sam ih u investicijski fond. To su minimalne svote pa ne mogu zaraditi kao gospođa Marina Matulović Dropulić i ostali.

Što za vas znači ulaganje u nekretnine?

 - Ulaganje u nekretnine je nužnost i to sam riješila, ali dodatna ulaganja u vikendice ili kuće nisu mi bitna u životu. Ulagati u nekretnine u Hrvatskoj uglavnom znači osigurati krov nad glavom.

Koji je vaš najbolji financijski potez?

 - Definitivno stalno zaposlenje i naravno kupnja stana.

Je li vam koji put žao potrošenog novca?

 - Ne. Trošim na egzistenciju. Naučila sam živjeti s malo novca, a i ne razbacujem se uludo.

Sudjelujete li u humanitarnim akcijama?

 - Ako je riječ o telefonskim akcijama, često nazovem. Nikad nisam donirala neki iznos, ali često vodim takve akcije.

Izdvojeno

09. srpanj 2020 06:35