StoryEditorOCM
BiznisL‘AMORE PER IL GELATO

aROMA gelato experience na 50 lokacija – zapošljava se više od 300 djelatnika

Piše promo
16. svibnja 2023. - 13:16

Ako se pitate gdje pronaći najprirodniji i najukusniji sladoled, vaše je odredište aROMA Gelato Experience! Ulazak u jednu od njihovih brojnih lokacija diljem Hrvatske započinjete pravo višeosjetilno iskustvo. Toplina i romantični izgled prostora vratit će vas u slatki život i vrijeme 1960tih godina u Italiji, a okusi desetaka različitih vrsta sto posto prirodnog artizanskog gelata, probut će u vama osjećaj ljubavi i sreće.

 

Iza ove slatke ljubavne priče stoji vrsni tim stručnjaka koji je svoju inspiraciju i viziju u samo nekoliko godina proveo u vrlo uspješni poslovni poduhvat. aROMA tim nastavlja s otvaranjem novih lokacija pa će ovih jedinstvenih slatkih butika, do početka ove ljetne sezone, biti na čak 50 hrvatskih adresa. U lipnju se otvara tvornica u Ogulinu koja će, sa svojih 4.500m2, biti najveća gelato artigianale tvornica u EU i svijetu. Ovakav pothvat nikako ne bi bio moguć bez vrsnih stručnjaka i djelatnika koji čine dobro uigrani aROMA tim, a za to je uvelike zaslužna aROMA Gelato Experience Academy, koja ponovno otvara svoja vrata!   

image
Sven Čustović

 

Za tako brzo širenje na tržištu potrebna je velika priprema jer je prosječan broj prodavača u svakom aROMA Gelato Experience butiku šest, što znači da će ove sezone zaposliti više od 300 djelatnika. U želji da njihovi kupci imaju najbolje moguće iskustvo pri odabiru jednog od 34 različita okusa gelata, napravljenog od najboljih sastojaka i odabranih iz cijelog svijeta, poput pistacija iz regije Bronte na Siciliji, lješnjaka iz Pijemonta, manga Alphonso iz Indije ili vanilije iz Madagaskara, odlučili su osnovati vlastitu aROMA Gelato Experience Academyju. Mjesto je to na kojem se potencijalni budući kolege besplatno educiraju o povijesti gelata, sirovinama koje se koriste, Haccap standardu, korporativnoj kulturi, komunikaciji na prodajnom mjestu, načinu posluživanja različitih porcija u čašici ili kornetu, o posebnim kornetima u ponudi aROMA boutiqua, kao i o načinu pripreme novog Affogata u posebnom čokoladnom kornetu koji je lansiran ove godine.

image
Sven Čustović

Spomenuta tvornica u Ogulinu, u prvoj će fazi zaposliti preko 30 domaćih djelatnika, a već će za sljedeću sezonu ta brojka biti duplo veća. Cilj aROMA Gelato Experience Akademije je budućim djelatnicima pružiti što više znanja u želji da njihovi kupci na svim prodajnim mjestima imaju što bolje iskustvo, što je ujedno i dio imena samog brenda. Zadnjeg dana treninga svi polaznici pišu teorijski test znanja i okušaju se u služenju gelata, pred internacionalnom komisijom u kojoj su neki od najvećih stručnjaka iz Italije, gdje je gelato artigianale doma. Po uspješanom završetku edukacije kandidati će dobiti certifikat s kojim dobijaju posao prodavača u aROMA buticima, a najbolja grupa i najbolji pojedinac nagrađuju se dvodnevnim izletom u Italiju, gdje mogu uživo pogledati kako to rade njihove kolege u domovini gelata.

image
Sven Čustović

Nakon što je obišla Zagreb, Istru i Kvarner, aROMA Gelato Tour nastavlja svoju vožnju po hrvatskoj obali. Danas je u Tribunju i Betini, sutra u Skradinu 17.5. pa Zadru 18.5., Šibeniku 19.5. i Splitu 20.5. Potom slijedi prava otočka avantura koja započinje 21.5. na Hvaru, a zatim u Stari Gradu i Jelsi 22.5., Baškoj vodi 23.5., Bolu 24.5. te potom stiže i u Dubrovnik 25.5. Za sam kraj turneje aRoma dolazi u Rovinj 27.5., Opatiju 28.5., Selce 29.5., Bašku 30.5. te se vraća tamo gdje je i krenula, u Zagreb, 31. svibnja.

image
Sven Čustović

 

Više se informacija može pronaći na službenoj web stranici. https://www.aroma-gelatoexperience.com/en, kao i nadruštvenim kanalima Instagramu te Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:02