Ako se mučite s odabirom savršenog jela s hobotnicom za vaše najmilije, ne brinite se! Pronašli smo recept koji će vas osloboditi svake dileme i koje će oduševiti vaše uzvanike i njihova nepca. Predstavljamo vam recept za Kamenu hobotnicu s tjesteninom Fabricija Vežnavera, jednog od najboljih kuhara na ovim prostorima.
Kamena hobotnica s tjesteninom
Sastojci:
• 400 g tjestenine
• 200 g crvenog luka
• 1 češanj bijelog luka
• oko 500 g kuhane hobotnice
• 250 g sjeckane rajčice
• 1 dl bijelog vina
• ekstra djevičansko maslinovo ulje
• 1 peperoncino
• peršin
• lovorov list
• sol
Priprema:
Hobotnicu kuhajte u vodi s lovorovim listom dok ne omekša, otprilike sat vremena, te je zatim izvadite sa strane. Vodu u kojoj je kuhana hobotnica sačuvajte.
Zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Kad se ulje aromatizira, češnjak izvadite van. Na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk i pržite ga dok ne omekša te nakon toga podlijte vinom. Stavite sa strane lonac s vodom. Kad zakuha, posolite vodu. Nakon što alkohol ishlapi, dodajte sjeckanu rajčicu, dobro promiješajte te zatim dodajte hobotnicu koja je nasjeckana na veličinu zalogaja i podlijte vodom u kojoj ste kuhali hobotnicu. Začinite solju i ljutom papričicom.
Stavite kuhati tjesteninu prema uputama s ambalaže. Izvadite je 2-3 minute prije nego je gotova i umiješajte s ostalim namirnicama te završite kuhanje zajedno da upije okuse. Dodajte sitno sjeckani peršin. Da bi umak bio gušći, zadnje podlijevanje napravite s vodom u kojoj je kuhana tjestenina jer sadrži škrob.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....