Sastojci:
5 jaja
5 žlica šećera u prahu
50 dkg sira mascarponea
2 žlice maraskina
malo soli
2 kutije piškota
2 žlice instant kakaa
1 žlica instant kave Arabesca u prahu
2 dl mlijeka
0,5 dl ruma
10 dkg oraha (polovice)
1 dcl slatkog vrhnja
Priprema:
Mikserom miješajte žumanjke i šećer, dodajte maraskino i mascarpone i miješajte da dobijete glatku smjesu. Primiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka s malo soli. Kavu i kakao otopite u toplom mlijeku i dodajte rum. Kalup obložite plastičnom rastezljivom folijom i namažite maslacem. Piškote navlažite smjesom kave i kakaa i složite u jedan red na dno kalupa. Nanesite pola kreme, prekrijte redom piškota pa dodajte red kreme. Završite s piškotama. Ostavite 12 sati u hladnjaku, iskrenite na pladanj i ukrasite orasima, bademima i tučenim vrhnjem.