Piece of chocolate cheesecake with berries on dark background, close up
BARCAFFE RECEPT

MOUSSE TORTA

20. rujna 2021. - 14:54

SASTOJCI (za 6 – 8 OSOBA):

BISKVIT: 2 jaja • 120 g šećera • 1 vanilin šećer • 50 ml ulja • 125 g brašna • 1 prstohvat soli • 50 ml turske kave

MOUSSE: 200 g čokolade (min 50 % kakaa) • 2 jaja • 50 g smeđeg šećera • 100 ml Barcaffè Classic turske kave • 200 ml

vrhnja za šlag • 100 g lješnjaka

PRELJEV: 100 g čokolade sa 70 % kakaa • 50 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA: Za biskvit miksajte pjenasto žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodajte ulje, brašno i ohlađenu kavu. Istucite bjelanjke s

prstohvatom soli pa snijeg kuhačom ili špatulom umiješajte u tijesto. Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte biskvit, pecite na 180 °C oko 25 minuta.

U međuvremenu odvojite žumanjak od bjelanjka, tucite na pari žumanjke, šećer i tursku kavu. Kad se zagrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi. Istucite bjelanjke i prstohvat soli u čvrst snijeg, a vrhnje u šlag.

Spojite snijeg i šlag pa lagano umiješajte u kremu ohlađenu na sobnu temperaturu. Pečeni biskvit ohladite, zatim vratite u kalup, dodajte mousse, odložite u hladnjak da se stegne. Lješnjake ogulite i prepolovite. Zagrijte vrhnje za šlag, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi.

Prije posluživanja maknite kalup, dodajte lješnjake, ukrasite preljevom od čokolade i poslužite uz šalicu turske kave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 19:33