19703722
JEDAN NOVI OKUS

Kuglof s okusom kave

18. listopada 2021. - 13:29

Sastojci:

5 jaja

250 g šećera

250 g maslaca

1 prašak za pecivo

2 žlice tamnog kakaa

80 g čokolade za kuhanje

50 ml mlijeka

50 ml crne, jake kave (ohlađene) + 50 ml kave (može s malo mlijeka za natopiti kuglof na kraju)

350 g brašna

Priprema:

Bjelanjke odvojite od žumanjaka i umutite u čvrsti snijeg.

U drugoj posudi žumanjcima dodajte šećer i miješajte mikserom dok ne postane pjenasto. Tome dodajte maslac koji ste prethodno omekšali. Zatim dodavajte mlijeko, kavu i čokoladu otopljenu na pari.

Miješajte dok se sve ne sjedini. Potom polako dodavajte prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo.

Na koncu u tu smjesu lagano umješajte i snijeg od bjelanjaka.

Kalup za kuglof premažite masnoćom i pospite brašnom, pa smjesu ulijte u kalup.

Pecite na 180 stupnjeva, 40 minuta.

Kad se kuglof ispeče, izvadite ga iz pećnice, neka se kratko ohladi i onda ga okrenite na pladanj.

Na kraju kuglof zalijte kavom i ostavite da se natopi. 

Možete ga ukrasiti šećerom u prahu ili rastopljenom čokoladom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:09