Coffee beans tasty macarons on the table with coffee beans and chocolate ganache
BARCAFFE RECEPT

FRANCUSKI MAKARONI

20. rujna 2021. - 14:55

SASTOJCI (za 6 kom): • 2 bjelanjka • 1 prstohvat soli • 80 g bademova brašna • 20 g kakao praha • 120 g šećera u prahu •

50 g sitnog kristal šećera

TAMNA KREMA: 100 g čokolade sa 70 % kakaa • 50 ml vrhnja za šlag • 50 ml Barcaffè Selection turske kave • 50 g mljevenih lješnjaka

SVIJETLA KREMA: 150 g bijele čokolade • 40 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA: Zajedno prosijte kakao, šećer u prahu i bademovo brašno. Miksajte bjelanjke i prstohvat soli. Kad se smjesa počne pjeniti, dodajte u tri navrata kristal šećer, nastavite miksati da dobijete čvrst snijeg. U snijeg lagano umiješajte smjesu šećera, brašna i kakaa.

Premjestite u slastičarsku vrećicu s okruglim otvorom i špricajte krugove na masni papir. Zagrijte pećnicu na 130 °C i sušite makrone 45 minuta. Zagrijte mješavinu vrhnja i kave, dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, umiješajte mljevene lješnjake. Ohladite.

Na laganoj vatri otopite bijelu čokoladu i slatko vrhnje. Ohladite. Ohlađene makrone uz rub napunite tamnom kremom, u sredinu

stavite bijelu, spojite ih. Poslužite uz šalicu kave po želji.

Dobar tek uz Barcaffe!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2021 07:51