StoryEditorOCM
ZdravljeU stvari se debljate

Izbacili ste kruh iz prehrane? Možda time nanosite trajnu štetu vašem zdravlju, a nećete baš ni smršavjeti samo tako 

Piše J. V.
14. prosinca 2018. - 15:44

Gluten je zasigurno najomraženiji sastojak na popisu bilo koga tko se odlučio na "zdravu prehranu". Kako i ne bi bio kada se već godinama piše o lošim posljedicama koje ostavlja na organizam, a idu mnogo dalje od bazične napuhnutosti - rušenje imuniteta pa čak i bolesti poput anemije i osteoporoze dovode se u vezu s konzumacijom glutena.

Većina slavnih osoba, fitness trenera i nutricionista potvrdit će vam da bi bilo bolje da se klonite namirnica koje sadrže sporni "sastojak" - iako mnogi ne znaju o čemu se točno radi. Riječ je zapravo o mješavini proteina prisutnih u zrnju pšenice, ječma i raži, ali gluten je mnogo šire rasprostranjen od pojave u tim žitaricama.

No je li uistinu toliko štetan ili je riječ o trendu?

Opasan trend

Shelley Case, nutricionistkinja specijal...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:52