Stil Zdravlje

'NO SHAVE NOVEMBER'

Splićani, puštajte brade i budite seksi, a onda se obrijte u plemenitu svrhu; Čak će se i licitirati koliko 'vrijedite', evo gdje, kad i zašto

'NO SHAVE NOVEMBER'

Dragi muškarci, vrijeme je da pustite svoje brade i brkove jer smo zagazili u studeni, mjesec kada se diljem svijeta obilježava “No shave November”, humanitarni pokret nastao 2003. godine. Bit ove akcije jest da pripadnici snažnijeg spola ovaj mjesec zaborave na brijanje, a primarni je cilj podizanje svijesti o raznim vrstama karcinoma.

Ovu svjetski popularnu akciju ove će godine podržati i ekipa iz restorana “Paradox” i Siniša Šunjić, vlasnik brijačkog salona “XXL” koji će u suradnji s Odjelom za onkologiju splitskog Kliničkog bolničkog centra i Županijske lige protiv raka, 26. studenoga u prostorijama “Paradoxa” organizirati brijanje brade. Prikupljeni novac namijenjen je bolesnicima smještenima na Odjelu za onkologiju.

'Udružite se i počnite uzgajati'

- Uglavnom su svi čuli za “No shave November”, a mi smo u dogovoru sa splitskim Odjelom za onkologiju i Županijskom ligom protiv raka odlučili akciju održati krajem studenoga, točnije, 26. u mjesecu, u restoranu “Paradox”, gdje ćemo muškarcima brijati brade i brkove.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje, učenike, studente, sportaše i njihove klubove da se udruže i počnu “uzgajati” brade koje će krajem mjeseca unovčiti i prihod donirati oboljelima od zloćudnih bolesti - kazao nam je poznati brico Siniša Šunjić.
Ovim se putem pozivaju i oni koji već dugi niz godina njeguju svoje brade da ih se odreknu u znak potpore i pomoći oboljelim muškarcima.

Kako nam je potvrdio Šunjić, ova akcija se zove “Bradata aukcija”, koja će okupiti “bradate frajere”, a sudionici će procijeniti koliko njihova brada uistinu vrijedi. Na “bradatima” je da odluče hoće li se odreći svog imidža u dobrotvorne svrhe ili ne.
 

 

 


Moto “Bradate aukcije” je - “Ako si veliki frajer da puštaš bradu, onda možeš biti dovoljno velika faca da je ošišaš”.

Eto dragi frajeri, sada znate što vam je činiti ovaj mjesec! Vašim boljim polovicama sigurno neće smetati vaš neuredni izgled, jer je brada, kako je poznato, na licima muškaraca poželjan dodatak. Vi već bradati, budite jaki i odazovite se ovoj hvalevrijednoj akciji.

Inače, u Hrvatskoj je rak prostate po učestalosti drugi najčešći zloćudni tumor u muškaraca, a u prosjeku svaki sedmi muškarac koji oboli od raka ima dijagnosticiran rak prostate. Zašto baš kosa i brada? Zato što kosa, točnije dlaka brade simbolizira činjenicu da oboljeli od karcinoma izgube kosu.

 

 

Naslovnica Zdravlje