Stil Zdravlje

Ponesite svoj

Ovaj predmet u hotelima izbjegavajte u širokom luku: količina bakterija koja se nalazi na njemu zgadit će vam život!

Ponesite svoj

Neki od nas prilikom putovanja potpuno zanemaruju pakiranje sušila za kosu jer se u većini slučajeva nalaze u hotelskim WC-ima. Ionako nam je cilj svesti prtljagu na ono nužno, a fen je rijetko jedan od predmeta koji se nalazi na popisu neophodnih.

Glomazna sušila za kosu sa svim mogućim nastavcima možda i nisu najzgodnija za nošenje sa sobom, ali nakon ove informacije sigurno ćete nabaviti jedno malo, putno sušilo, koje ćete nositi sa sobom na duža putovanja. Zašto?

Zadnja istraživanja pokazala su, naime, kako se upravo na hotelskim sušilima za kosu nalazi najveća količina bakterija.Utvrđeno je kako sušila u hotelskim sobama, i to onima koje gosti plaćaju u rasponu od 98 do 500 dolara, sadrže zastrašujuću količinu bakterija, piše AOL. Ovi su predmeti na meti čistačica koje rade s raznim proizvodima za čišćenje, ali ne dezinficiraju uvijek ruke prije doticanja ostalih predmeta, kao i ljudi koji ne peru ruke nakon obavljanja nužde.

Opasne bakterije pronađene su na većini hotelskih fenova, a mogu izazvati brojne upale i infekcije. Upravo iz tog razloga trebali biste ove predmete izbjegavati u širokome luku.

 

Naslovnica Zdravlje