Stil Zdravlje

PREVENT

Akupunktura otklanja kronične simptome

PREVENT

Sjedeći način života, manjak tjelesne aktivnosti te sve veća pretilost pridonosi razvoju lumbalnog sindroma (križobolja) i bolesti vratne kralježnice. 

Ključ uspjeha – kombinirana terapija

U Splitu je otvoren Centar za bolna stanja i akupunkturu - PREVENT- koji vodi dr. med. Jadran Matutinović, liječnik opće medicine i certificirani akupunkturolog.  Dodatno se stručno usavršavao po Europi te s novim znanjima iz područja AKUPUNKTURE primjenjuje najmodernije tehnike s kojima se postižu brži i efikasniji terapijski rezultati. Uz akupunkturu uspješno primjenjuje - neuromiofascijalni pregled kao i kombiniranu terapiju na okolnim mekim strukturama: mišić, fascija, bolni živac. Takav multidisciplinaran i individualan pristup daje najbolje rezultate s kojima je oporavak brži, a broj terapija manji. Terapijski učinak poboljšanja je vidljiv već na prvoj terapiji.

BOLNA STANJA koja se uspješno tretiraju kombiniranom terapijom i akupunkturom su: križobolja, bolan i ukočen vrat, bolno rame, teniski lakat, bolan kuk, bolno i otečeno koljeno, sindrom karpalnog kanala... naravno tu su i neizostavne glavobolje i migrene. Danas se smatra da je medicinska akupunktura jedna od najsigurnijih terapijskih metoda koja smanjuje bol i povećava opseg pokreta. 

Dr. med. Jadran Matutinović provodi i edukaciju svakog pacijenta o prepoznavanju simptoma i njihovu suzbijanju kako bi uz zadanu terapiju poboljšali terapijski učinak i vježbama kod kuće.

Individualne vježbe u Preventu pacijenti rade uz stručnu osobu – VFT. 

Akupunkturom protiv alergije

Ono što treba naglasiti u ovo doba ranog proljeća su i alergije, tj. alergijske reakcije dišnog sustava sa simptomima kihanja, svrbeža u nosu i grlu, suzenje očiju... sve su to simptomi pretjeranog odgovora imunološkog sustava.

pravo liječenje akupunkturom može znatno smanjiti alergijsku reakciju. Ako patite od alergija, razmislite o akupunkturi kao prirodnoj terapiji bez nuspojava.

Prevent – Centar za bolna stanja i akupunkturu
Šibenska 59, Split
mob. 099/4082245 

Naslovnica Zdravlje