Stil Zdravlje

Svjetski dan vida

Spriječite sljepoću i liječite slabovidnost u Optici Anda

Svjetski dan vida

Optika Anda obilježit će Svjetski dan vida četverodnevnom promocijom od 13.10. do 16.10. unutar centra Mall of Split, te poziva sve građane da im se pridruže na besplatnom screeningu – provjera vidne oštrine - te saznaju korisne informacije o unaprijeđenju vida. Promocija će trajati od 12:00h do 21:00h, a posjetitelji će moći iskoristiti mogućnost besplatnog pregleda vida kod liječnika oftamologa kao i 20% popusta na dioptrijske naočale.

Svjetski dan vida je globalno događanje koje se svake godine obilježava drugog četvrtaka u mjesecu listopadu s ciljem podizanja svijesti o važnosti dobrog vida, prevencije i pravovremene korekcije. Čak 80% informacija koje primamo dolazi nam putem vida, a ipak 2.5 milijarde ljudi u svijetu nema korekciju vida kakva je potrebna.

Prva poliklinika za oftalmologiju Servus Anda  osnovana je nakon prve godine uspješnog poslovanja Optike Anda, te se uz otvaranje novih poslovnih jedinica otvaraju i nove poliklinike na lokacijama diljem Hrvatske. Kroz dugogodišnje djelovanje i širenje poslovanja, Optika Anda se fokusirala na zaštitu i osiguranje dobrog vida svojim klijenatima uz pružanje kvalitetne korekcije prilagođene potrebama svakog pojedinca.

Liječnici oftalmolozi u ordinacijama unutar poliklinika pružaju kompletnu oftalmološku uslugu svojim klijentima, što uključuje: pregled očne pozadine, mjerenje očnog tlaka suvremenim metodama, provjeru vidne oštrine,  pregled prednjeg segmenta oka na biomikroskopu te stručno savjetovanje o svim pitanjima iz područja oftalmologije.
Oftalmologija je grana medicine koja se brine o očuvanju sposobnosti vida u svim uvjetima čovjekovog života.

Liječnica  Željka Duplančić Šundov, specijalistica oftalmologije i optometrije iz poliklinike Anda, upozorava na važnost redovitih pregleda vida: „Uz korektivnu potrebu koja se odnosi na nošenje leća i naočala, pregled može pokazati pojave bolesti oka, procijeniti skupno djelovanje očiju kao i same oči u funkciji indikatora općeg zdravlja. “

Prilikom izrade naočala za svoje pacijente, poliklinike Anda pružaju potpunu uslugu izrade dioptrijskih naočala posebno na daljinu i blizinu, radnih naočala ili naočala za ured, sunčanih naočala s dioptrijom, progresiva te fotoosjetljivih naočala koje u zatvorenom prostoru posvijetle a u otvorenom potamne, točno u onoj mjeri koliko je potrebno za jasan vid.

Liječnici oftalmolozi u ordinacijama vrše fitanje kontaktnih leća te pružaju edukacije pacijenatima  o načinima nošenja i održavanja kontaktnih leća. „Iznimno je važno da se pacijenti pravilno educiraju o korištenju kontaktnih leća što uključuje čišćenje, dezifenkciju te čuvanje kontaktnih leća. „ istaknula je liječnica Tanja Jukić Lešina, specijalistica oftalmologije iz poliklinike Anda.

Osigurati ljudima dobar vid kako bi živjeli kvalitetnije odgovoran je zadatak, zbog čega Optika Anda koristi najsuvremenije strojeve od Essilor-a, svjetskog lidera u oftalmološkoj opremi te trajno ulaže u kvalitetan stručni kadar.
Luksuzno uređenje, prostranost  i moderan dizajn, karakteristike su poslovnica Optike Anda kao i ordinacija unutar njih. Poslovnice i ordinacije prilagođene su zahtjevima suvremenog kupca kako bi se osjećali što ugodnije.

Optika Anda nudi i velik izbor dioptrijskih okvira modernog dizajna, koji se prilagođavaju različitim stilovima te izražavaju individualnu osobnost.  Iz bogate ponude dioptrijskih naočala Optike Anda izdvajamo svjetske modne brendove poput  Dolce & Gabbana, Prada, Miu Miu, Dita,  Ray-Ban, Tom Ford, Police te mnoge druge. Uz svoju korektivnu funkciju,  dioptrijske naočale postaju jedan od najvećih modnih dodataka svih zaljubljenika u modu.  

Lokacije poliklinika:  
MARMONTOVA - Trg Republike 2 - 021/362-291
JOKER CENTAR - Put Brodarice 6   021/396-815
CITY CENTER ONE - Vukovarska 207  - 021/689-369
MALL OF SPLIT - ul. Josipa Jovića 63 -021/817-063
ZAGREB – ZADAR – MAKARSKA – DUBROVNIK

Rezervacije i info na: www.optika-anda.com

Naslovnica Zdravlje