StoryEditorOCM
ZdravljeŽIVJETI ZDRAVO

Preduhitrite bolesti, kriju se u spizi koju svakodnevno jedemo

16. veljače 2016. - 20:59
toxic01

Podaci o prekomjernim količinama unesene soli, šećera i transmasti, te posljedicama vidljivim kroz obolijevanje od kroničnih nezaraznih bolesti i njima izazvanu smrtnost, kao i kroz pretilost kao najrašireniji zdravstveni problem s kojim se suočavamo u 21. stoljeću - zastrašujući su, no najlakše ih je pojmiti kad se pogledaju na osobnoj razini: jutros ste, recimo, za doručak pojeli perec, no s toplim, mirisnim pecivom pojeli ste više od dva grama soli.

Točnije, s perecom od 70 grama u organizam ste unijeli 2,09 grama soli, što je trećina potrebne ukupne dnevne količine. A "prehrambeni dan"' tek je počeo, i bit će pun kruha, sira, namaza, salama, slanog kikirikija, čipsa, ne računajući što ćete uz ručak i sami posegnuti za soljenkom.

Gazirana pića, namazi...

Bivši m...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:48