StoryEditorOCM
Promo arhivŽRNOVNICA

Božićna štorija u Žrnovnici

Piše Promo
4. prosinca 2019. - 15:58

Božić je sve bliže, adventska zbivanja već su odavno počela diljem zemlje, no glavnina događanja tek nas očekuje u ostatku mjeseca. Split ima svoj Zimski akvarel, a Žrnovnica se drugi put ove godine pridružuje adventskim gradskim zbivanjima. Kako najavljuju organizatori iz udruge Žrvanj, "Božićna štorija u Žrnovnici" i ove godine priprema bogat trodnevni program. Lani je ovo adventsko događanje privuklo ogroman broj posjetitelja, a Žrnovnica je bila apsolutni hit ne samo istočnog dijela grada, nego i znatno šireg područja. "Božićna štorija" odvijat će se u centru Žrnovnice, u “Bašti”, a trajat će tri dana, od 20. do 22. prosinca.

– Lani smo krenuli s ovom manifestacijom jer cijelom istoku grada nedostaje zimskih događanja. Udruga Žrvanj već mjesecima radi na organizaciji sadržajna tri dana – 20, 21. i 22. prosinca (petak, subota, nedjelja) gdje smo se potrudili da se svi posjetitelji sjajno osjećaju. Posebno smo ponosni na našu ponudu hrane i pića. Moći će se kušati samo najkvalitetnije grill domaće kobasice, domaći kiseli kupus iz Žrnovskog polja uz kobasicu, fritule, žrnovske sarme. U ponudi ćemo jedini na splitskom području imati pravi planinski čaj. U ljekovitim mosorskim travama uz planinski med posjetitelji moći uživati u šalici zdravlja. Tu su i brojne rakije nagrađivanog OPG-a. Uživo ćemo peći soparnik pred posjetiteljima u prigodno izgrađenom kominu – najavljuju organizatori iz udruge Žrvanj.

Sve tri večeri publiku će uživo zabavljati glazba uživo. Tako se u petak predviđa nastup Ljute kuće, u subotu će publiku zagrijavati DJ Dupli i njegova legendarna Izgubljena generacija, a u nedjelju na pozornicu stupa Festivo bend. Glazbeni dio počinje od 19 sati, a najavljen je i dolazak mladih glazbenih snaga iz glazbene radionice Dubravke Pleško. U nedjelju će još u popodnevnim satima započeti zanimljiva radionica gdje će udruge i građani prezentirati svoje rukotvorine, a svi zainteresirani će moći naučiti ponešto o tradicionalnim jelima Podmosorja i Poljica.

U nedjelju će sigurno djecu oduševiti dolazak Djeda Božićnjaka na kočiji s pravim konjima. Lani je ovaj događaj bio svojevrsni vrhunac "Božićne štorije" pa će i ove godine djeca i svi ostali prvo moći dočekati prigodno uređenu kočiju s Bakom i Djedom Božićnjak, te malim pomagačima.

"Božićna štorija" bit će u cijelosti prilagođena svim generacijama – obiteljima s djecom, a u kasnijim satima mladima. Kućice u Žrnovnici još jednom će ponuditi najbolji predbožićni provod na istoku grada i puno šire!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:37