StoryEditorOCM
Promo arhivU organizaciji Hrvatske obrtničke komore

Održan 32.Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

Piše Promo
26. studenog 2019. - 17:00

U organizaciji HOK-a i njezinog Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, u hotelu Ivan" u Solarisu od 24.do 26. studenog, održan je 32.Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, koji je okupio oko 500  sudionika.

Središnje teme Kongresa bile su gastronomski potencijal  hrvatskih regija i povezivanje lokalnih proizvođača s ugostiteljima u cilju jačanja prepoznatljivog nacionalnog turističkog proizvoda te važnost obrazovanja u stvaranju kvalitetnog kadra u turizmu.

Održano je i nekoliko radionica na temu kreiranja vinske karte, spravljanja vrhunske kave i koktela od domaćih žestica koje su  vodili neki od vodećih hrvatskih barista, someliera i koktel majstora.

Zadnjeg dana Kongresa održano je završno gastro događanje na kojem su kuhari iz hrvatskih regija pripremili ručak za sve sudionike i tako predstaviti "Hrvatsku na tanjuru".

Najbolji učenici–kuhari Turističko ugostiteljske škole Šibenik,  izradili su tisuću  čokoladnih bagatina kao poklon sudionicima 32. Kongresa. Godišnje nagrade dodijeljene su istaknutim ugostiteljima iz svake županije, a hrvatskom chefu i nositelju Michelinove zvjezdice Rudiju Štefanu, vlasniku ugostiteljskog obrta Pellegrini, uručena je posebna povelja HOK-a za izvrsnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:35