StoryEditorOCM
Promo arhivLJEVICA I DESNICA

Pogledajte najintrigatniju predstavu ove sezone u Splitu 8.11. 

Piše Promo
4. studenog 2019. - 11:11

U svega dvadesetak dana od premijerne izvedbe predstava "Mali noćni razgovori ljevice i desnice" rasprodala je već 8 dvorana pred zagrebačkom publikom! Stoga ne čudi što je predstava što zbog prvotnog uspjeha što zbog same tematike brzinom munje zaintrigirala i ostatak Hrvatske.

Iako je gostovanje u Splitu planirano tek na proljeće iduće godine zbog konstantnih upita "Mali noćni razgovori ljevice i desnice" gostovat će u našem gradu u petak 8. studenog u dvorani Lora s početkom u 20 sati. A u čemu je osobitost ovog kazališnog projekta i zašto je dignuta tolika medijska prašina?

Kako i sam naslov otkriva tema je sučeljavanje povijesnih rasprava pripadnika ljevice i pripadnika desnice. No ne bilo kakvih. 
U ovu lucidnu, otvorenu i detaljnu raspravu ulaze susjedi oprečnih političkih svjetonazora no oboje umirovljeni profesori povijesti. Potkovani znanjem izvrsno barataju činjenicama sučeljavajući svoja mišljenja te bistreći mnoge teme iz naše prošlosti o kojima se u široj javnosti šuti.

 

 

U predstavi igraju Vinko Kraljević, Tomislav Martić, Lucija Dujmović i Petra Tunjić. Dramaturgiju predstave potpisuje Mira Muhoberec, proslavljena teatrologinja dok je redateljski izazov prihvatio Želimir Mesarić naš prokušani redateljski znalac.

O samoj predstavi Mesarić nam je kazao: “Po meni ovo je više od predstave, ovo je pokušaj ne samo jednog dijaloga, nego pokušaj jedne šire edukacije s jedne strane i korak prema pomirenju dviju strana. Dakako da jedna predstava ne može pomiriti zavađenu Hrvatsku, ali može argumente jedne i druge strane staviti na stol i pokazati da se u konačnici te dvije opcije mogu naći na istoj strani. To je ključna poruka koju bih volio da komunicira ova predstava. Intimno izmirenje uvjetovano zalogom budućnosti mlađih generacija.”


Ulaznice po cijeni od 70 kuna za predstavu "Mali noćni razgovori ljevice i desnice" možete kupiti već od danas na www.croatia-tickets.com te na blagajni dvorane Lora svaki dan (od ponedjeljka 4. studenog) u vremenu od 16 do 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:28