StoryEditorOCM
Promo arhivINOVATIVAN DIJAGNOSTIČKI UREĐAJ

Vaterpolist Marino Divković nakon pregleda u Affidei sanirao ozljedu koljena

Piše PROMO
8. kolovoza 2018. - 09:00

Uz rastući turizam te iz godine u godinu sve bogatiju ponudu, Grad Split može se pohvaliti  iskorakom i u medicinskoj dijagnostici i razvoju medicinskog turizma. Splitska poliklinika Affieda Kalajžić u svoje je usluge uvela najmoderniji uređaj magnetske rezonance zbog kojeg je u ostale pacijente, svoje povjerenje poklonio i vaterpolist Marino Divković. Splićanin koji svoju karijeru razvija u Italiji, uslijed naporne sezone i utakmica ozlijedio je koljeno. Nakon pregleda u poliklinici Affidea na najmodernijem uređaju Magnetom Area utvrdilo se da se ne radi o teškoj ozljedi i Marino je spreman za nove sportske uspjehe.

„Brz tempo koji zahtjeva vaterpolo u Italiji vrlo često sa sobom nosi i poneku ozljedu. Tijekom jedne utakmice dobio sam udarac u koljeno. Nakon sezone u Splitu sam u poliklinici Affidea napravio preventivni pregled magnetskom rezonancom na kojem smo utvrdili da se ne radi o težoj ozljedi.  Spreman sam za nova sportska uzbuđenja!“ – izjavio je vaterpolist Marino Divković.

Inovativni uređaj magnetske rezonance Magnetom Area medicinsku dijagnostiku u Hrvatskoj podiže na novu razinu. Ovaj uređaj jedini je takav u Dalmaciji. U regiji ga posjeduje jedino još Affidein centar u Zagrebu stoga ne čudi kako zbog detaljne dijagnostike u Hrvatsku na preglede dolaze i brojni pacijenti iz susjednih zemalja.

Uređaj magnetske rezonance radu na principu jakog magnetnog polja i radiovalova.Za razliku od MSCT uređaja MRI je metoda snimanja bez štetnog ionizirajećeg zračenja što joj daje veliku prednost zbog mogućnosti višekratnih snimanja i kontrola. Uz to je MRI najoptimalnija metoda u analizi osteomuskularnog sustava koji je i najugroženiji kod sportaša jer nudi puno bolju tkivu razlučivost što doprinosi detaljnijoj analizi vrlo ranih ozljeda koje se ne mogu drugim radiološkim metodama  detektirati- ozljede hrskavice, ozljede kosti, stres frakture.

Affidea Kalajžić iz ulica Moliških Hrvata 4 u Splitu pripada prestižnom lancu Affidea koji predstavlja vodećeg europskog pružatelja usluga napredne radiološke i laboratorijske dijagnostike te usluga radioterapije u više od 160 medicinskih centara u 15 zemalja diljem Europe, primajući tako više od 4.5 milijuna pacijenata godišnje i nastojeći pri tome zadovoljiti najviše kriterije struke. Splitska Affidea Kalajžić tijekom niza godina poslovanja, uz tim vrhunskih stručnjaka, dugogodišnje medicinsko iskustvo i velika ulaganja u kompetencije cjelokupnog tima,  postala je nezaobilazna odrednica, kako privatnih pacijenata tako i pacijenata javnog zdravstvenog osiguranja.  Postizanje izvrsnosti u pružanju zdravstvene skrbi osnova je poslovne kulture i vizije Affidea Kalajžić te prožima sve segmente aktivnosti i nastojanja da svaki pacijent dobije pristupačnu dijagnostičku pretragu po najvišim standardima struke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 21:39