Stil Moda

Komentari pljušte

Detalj koji je svima zapeo za oko: haljina koju je nosila Meghan Markle ima posebno značenje, a njenim je odabirom poslala poruku koja će oduševiti sve mame

Komentari pljušte

Reakcija velike većine svijeta u trenutku kada je Meghan Markle prvi put nakon rođenja bebe zakoračila pred kamere bila je, otprilike, "vau".

Svježa i "blistava", s dozom umora koji je neizbježan novopečenim majkama, još uvijek zaobljena i očigledno pod dojmom, Meghan je oduševila okupljene, one koji su snimku gledali posredno, korisnike društvenih mreža...

'Ne znamo na koga je ovako miran...': evo što su umorna i sretna Meghan i princ Harry pričali novinarima; Pogađalo se i na koga liči

No naravno da se komentirao i njen "outfit". Bijela haljina u obliku sakoa, bez rukava, ne samo da mladoj mami stoji kao salivena, već je riječ o trenutno najpopularnijem kroju haljine, kakvog sasvim sigurno viđate i na "feštama" u zadnje vrijeme, krizmama, pričestima.

Popularnost ovaj tip haljine duguje ponajprije svestranosti - ne samo da je decentan, već vrlo atraktivan, a u bijeloj boji koju je Meghan odabrala naročito je tako. Britanski mediji odmah su požurili ispisati hvalospjeve lijepoj Amerikanki, a donose i zanimljivu pozadinu odabira baš ovog dizajna u koji su danas bile uprte oči svjetske javnosti.

Još je tijekom svoje trudnoće, piše Telegraph, Meghan jasno i glasno dala do znanja kako ne želi ostalim majkama nametati "nerealističnu sliku" same trudnoće, poroda i izgleda rodilja. Danas je, tvrde, to i dokazala, a nije sve ostalo na "pustim pričama".

Ime kraljevske bebe mnoge je šokiralo, ali u pozadini ima preslatku priču: riječ je o nadimku jednog od članova obitelji, a evo što znači u prijevodu na hrvatski

Izdanje koje je odabrala, naime, nije prikrivalo njen postporođajni trbuščić - vezana ispod grudi, haljina u obliku sakoa/ balonera, dapače, samo ga je naglasila. Upravo otud poneki komentar kako je trbuh možda "prevelik".

No kako je svaka trudnoća specifična, tako je i stanje žene koja je upravo na svijet donijela dijete (u ovome slučaju, prije samo dva dana) njoj svojstveno. Meghanin trbuh će, dakako, splasnuti, ne sumnjaju u to njene obožavateljice koje ističu i vovotkinjinu liniju kao i povijest bavljenja jogom koja bi mogla odigrati ključnu ulogu u "povratku na staro".

 

A dok se na društvenim mrežama komentira - a komentari zaista pljušte - oglasio se i britanski Vogue koji je prvi imenovao dizajnericu zaslužnu za današnje Meghanino pokazivanje. Riječ je o kreatorici Grace Wales Bonner, jednoj od najpriznatijih mladih modnih dizajnerica u Velikoj Britaniji.

Surađivala je s nekim od najvećih modnih imena, poput Diora, a na listu svojih posljednjih trijumfa dodala je i suradnju s Markle. Poput nje, i Bonner dolazi iz "miješane" obitelji - njen je otac rođeni Jamajčanin, a majka Britanka. Odrasla je s majkom, a modom se talentirana 28-godišnjakinja počela baviti prije svega nekoliko godina.

"Look" prilikom pokazivanja bebice Meghan je upotpunila otprije poznatim detaljima - bež štikle Manolo Blahnik te delikatna zlatno-tirkizna ogrlica s potpisom Jennifer Meyer samo su zaokružile kombinaciju.

Naslovnica Moda