Stil Ljepota

Lako može poći krivo

Biste li ikada svome frizeru dopustili ovo? Trend 'paljenja kose' zaludio svijet, naročito muškarce, ali proces nam djeluje prilično opasno

Lako može poći krivo

U jednome salonu u Indiji otkrili su genijalan način za kraćenje kose svojih muških mušterija. Tako otprilike mediji prenose trend koji se pojavio u glavnome gradu Mumbaiju.

Frizeri najprije kosu natopljenu gelom ili lakom za kosu zapale, a potom s dva češlja brzinski stiliziraju, dok površina vlasi još uvijek gori, naravno. Plamen, tvrde, odstranjuje slabe dlake, tj. ispucale vrhove, a mušterije napuštaju salon sa svilenom, punom frizurom. 

Koriste se na kraju i posebnim mirisima kako kosa posjetitelja ne bi mirisala na paljevinu, a cijeli proces su osmislili kako bi u salon privukli više mušterija. Iako procedura izgleda poprilično opasno, iz salona naglašavaju kako je proces potpuno bezopasan.

Ipak, unatoč svim reklamama, pa i komentarima koje korisnici Interneta ostavljaju na društvenim mrežama, ne možemo se oteti dojmu da tu nešto smrdi. Doslovce, jer ne znamo kojim bi se to mirisima frizer trebao poslužiti kako bi 'zamaskirao' smrad spaljene kose.

Kako se kod žena u većini slučajeva radi o većoj površini koju bi trebalo zapaliti, frizeri se još nisu odvažili na isprobavanje procesa na pripadnicama ljepšeg spola. Mnogo bi toga moglo poći krivo, što nije upitno ni u slučaju muških frizura.

Zanimljivo u cijeloj priči je to da su muškarci diljem Indije poludjeli za ovim načinom šišanja, a svojim se svilenkastim kosama hvale u objavama na Instagramu. Još smo se jednom uvjerili da muška taština ne poznaje granice, pa dok žene muku muče s ekstenzijama, barem nisu spremne proći kroz vatru za ljepotu.

 

Naslovnica Ljepota