Stil Ljepota

NOVI HRVATSKI MODELI

Triljanka Gabriela u Splitu zgrabila dvije titule, pa kao rasna crnka rezimira: Nikad ne bih bila plavuša!; Livanjski nogometaš stigao hladan kao špricer i trijumfirao

NOVI HRVATSKI MODELI

Šušura i zabave pod Marjanom nikada dosta, a dokaz za to je i trostruki izbor za nove modele koji već tradicionalno organizira Don Mateo Media na čelu s Mateom Brekalom.

U splitskom hotelu "Park" birali su se The Best model od Croatia 2017. u ženskoj i muškoj kategoriji, te Lice godine za 2017. godinu. Modnoj manifestaciji su osim atraktivnih cura i momaka iz cijele Hrvatske obol u glazbenom dijelu programa dali i brojni izvođači: Drago Jurić, Kornelija Petak, Ante Galić, Bella, Tiho Orlić, Dean Dvornik i Ivana Orlić.

GABRIELA PERIŠ – The Best model of Croatia 2017.

U tri mjeseca dvije titule, 21-godišnja Gabriela Periš, Sinjanka rodom iz Trilja, u kolovozu je osvojila lentu Miss Adriatic Hrvatske. Ovo je bila dobra godina za atraktivnu crnku, još jednu koja je pobijedila na splitskom natjecanju ljepote.

- Svaka je cura lipa na svoj način, svaka cura u sebi ima ono nešto. Ali meni su crnke isto draže nego plavuše. Što se mene tiče, ja plavuša nikada neću bit! Nema šanse da bih se bojala u tu boju. A sada zašto su baš crnke pobijedile, ne znam. Vjerojatno u njima ima nešto. Ali bilo je baš lipih cura, i pamtit ću to kao jedno lipo druženje - kaže Gabriela.

Zanimljivo, ona nije zainteresirana za nošenje revija. Hod po mačjoj pisti je ne privlači. Više je zanima modeling, snimanje reklama, fotografiranje, dosta toga je već i odradila. Nada se kako će joj i ova titula još više otvoriti vrata.- Nemam visinu koja je nužna za život vezan uz pistu. Ali i s modelingom se nađe posla. Moram priznati kako me pista i ne zanima. Taj segment posla mi ne donosi zadovoljstvo, rekla bih da je stresan i monoton u isto vrijeme. Kada radiš kao fotomodel imaš oko sebe ekipu, tu je dobra zafrkancija i druženje. Zato se više okrećem tom dijelu - veli Gabriela.

Ističe da joj fakultet zauzima prvo mjesto na listi zanimacija. A onda nakon toga, kada joj obveze to dozvole, dolazi modeling. Dvije pobjede u tri mjeseca nisu mala stvar, najbolja su ona potvrdi mladosti i ljepoti.

FILIP OMAZIĆ – The Best model of Croatia 2017.

Za 21-godišnjeg Filipa Omazića, Livnjaka sa splitskom adresom vrijedi krilatica "Veni, vidi, vici". Nikada se nije bavio manekenstvom, nikada nije išao na castinge, nije ni član niti jedne agencije. Tek je prije nekoliko mjeseci bio jedan od glumaca iz spota za mjuzikl "Naša bila štorija".

Prijateljica, manekenka Ines Kelava koja je s njim glumila u tom uratku, pozvala ga je na izbor za The Best model Croatia 2017. Došao je, hladan kao špicer prošetao po pisti. U svom prvom životnom manekenskom hodu. I pobijedio.

- To valjda imam u sebi. Nisam imao ni tremu, ni najmanje, ne zbunjuje me okolina s mnoštvom ljudi koji te prate. Pobjeda je donijela lijep osjećaj, iako mi još nije došlo do glave da sam osvojio titulu. Drago mi je, kako ne, to otvara i neke nove poslovne mogućnosti. Vidio sam to odmah nakon izbora. Vidjet ćemo, živim dan po dan, pa što život donese - kaže Filip.A donio mu je za sada nogometnu karijeru, igrao je u Zagrebu, u Puli, bilo je intencija i za Split. No stvari su otišle u drugom smjeru, pa je Filip sada nogometaš kluba Imotski. Već dan nakon pobjede sa svojom je ekipom išao na novu utakmicu. Paralelno je i student treće godine splitskog Građevinskog fakulteta i kaže kako mu učenje jako dobro ide.

- Najvažnije je bilo postići dobru ravnotežu između vremena za učenje i onog za slobodno vrijeme. Bitno mi je imati obrazovanje, ali bez nogometa kojeg tjeram od šeste godine ne bi išlo. Ne znam čime ću se baviti u životu, i gdje će me on odvesti, ali siguran sam sto posto kako će balun, ali na višoj razini, biti njegov sastavni dio - veli Filip.

MARTINA DJAKOVIĆ – Lice godine 2017.

Punu godinu dana imala je 21-godišnja Marina Djaković za pripremu napada na krunu, na Lice godine 2017., na kojem je lani bila druga pratilja. S lentom je duboko promislila i sebi obećala kako će kroz 12 mjeseci puno toga napraviti na sebi. I urodilo je plodom, godinu poslije od starta nove Marine splitski joj je pohod donio toliko željenu titulu.

A s njom i svjetlucavu krunu koju je rođena Vrbovčanka s prebivalištem u Zagrebu, odlučila držati na posebnom mjestu.

- Bit će na polici, imat će svoju poziciju, i bit će podsjetnik na jednu prelijepu večer. Godinu dana sam se pripremala za ovaj izbor, osim napornih vježbi tijekom kojih sam stesala figuru, dosta sam radila i na poboljšanju hoda. I evo nas danas, na velikoj večeri, još se vidim na bini u trenutku proglašenja.

Voditelj je odugovlačio, mene je držala trema, jako velika nervoza, iščekivanje. Razmišljala sam samo u tom trenu kako ću proći. Prošlo je odlično, još mi se dojmovi slažu - kaže Martina, prelijepa crnka koja je svoju tamnu put još malo pojačala za egzotični izgled.Martina je u manekenstvo ušla na poziv prijateljice, još nema matičnu agenciju, no usprkos tome ima podosta poslovnih zadataka. Kaže i kako joj je ulazak u modne vode doslovce promijenio život. Nabolje, naglašava, tvrdeći kako je uz mačji hod veže strast, ljubav. S upravo osvojenom titulom očekuje i nove poslovne angažmane, posebice vezane uz revije koje voli zbog šušura.

- Puno gledalište, ti šetaš, fokusirana si na pistu, na hod, želiš se pokazati u najboljem svjetlu, moraš izgledati fenomenalno. Sviđa mi se takva atmosfera. Naravno u tom svijetu uvijek ima i nemoralnih ponuda. Bilo ih je i bit će ih i dalje. Uvijek tu ima loših ljudi, mahom srednjovječnih, koji vise sa šankova, vrebaju, nude se, obećaju brzi uspjeh. Ne zamaram se time. Takve situacije odmah u startu izignoriram - kaže Martina.

Naslovnica Ljepota