Stil Ljepota

Bizarni beauty tretmani

Smanjivanje bradavica, masaža kaktusom i posvjetljivanje 'tamo dolje': koliko smo daleko spremni otići za ljepotu?

Bizarni beauty tretmani

Tko je zapravo kriv teško je utvrditi, no ono što je sigurno jest da se na društvenim mrežama svakodnevno nameću standardi ljepote koje je iznimno teško pratiti. Duge crne trepavice, lijepo oblikovane obrve, pune usne i lice bez bora i u pedesetima relativno je lako dostupno i običnim smrtnicama, pa su slavne dame, željne ekstravagancije i posebnog statusa stvorile nove trendove koje nije tako lako pratiti - od tretmana koji uključuje velike količine kavijara do masaže skupocjenim kristalima - evo trenutno najtraženijih beauty tretmana na svijetu.1. Podizači nosa

Za početak evo bizarnoga trenda koji ne traži velika ulaganja, ali potrebno je imati volje za suludi potez. Na tržištu su se pojavile prilično bizarne, plastične stvarčice, koje postaju sve popularnije među ljudima koji žele preoblikovati svoj nos, ali bez plastične operacije. Zovu se Nose Lifters (podizači nosa), a namijenjeni su guranju u nos kako bi se dobio željeni efekt užeg i podignutijeg nosa. Prodaju se već neko vrijeme u Istočnoj Aziji, a nedavno su postali popularni na svjetskoj razini, mogu se naručiti za 25 dolara iz Azije, gdje ih navodno koristi već ozbiljan broj ljudi.

2. Manje bradavice

Za ovaj trend ipak treba posjetiti plastičnoga kirurga - no jasno vam je čemu vodi: in su male bradavice.
- U posljednjih godinu dana potražnja za manjim bradavicama porasla je za trideset posto - otkrio je londonski plastični kirurg Dan Marsh, a za to je navodno zaslužan pokret "free the nipple" na društvenim mrežama. Zvijezde poput Miley Cyrus, Care Delevingne, Rihanne i Kendall Jenner često mogu biti viđene u toplesu ili prozirnim komadima u kojima su bradavice u prvom planu, a sada ih žele i žene diljem svijeta.3. Vaginalni highlighter

Dobro ste pročitali - riječ je o Perfect V proizvodu koji je namijenjen posvjetljivanju ženskih genitalija. Samo ime proizvoda je provokativno, a osmišljeno je s ciljem da dame istaknu svoju bikini zonu s istim učinkom zbog kojeg highlighter stavljaju na dekolte i ruke. Ovaj je proizvod savršen za sezonu na plaži, a posvjetljivač je prvenstveno namijenjen za opuštanje bikini područja. Naručuju ga žene sa svih krajeva svijeta, a cijena je 43 američka dolara.

4. Njega kavijarom

Ova se ekskluzivna namirnica ne nalazi samo u najboljim svjetskim restoranima, već i kozmetičkim centrima. Vjerojatno najpoznatija linija koja uključuje kavijar je ona kuće La Prairie, rađena za efekt svjetlije kože, zaglađivanje te pomlađivanje. Puni tretman ovom linijom može se isprobati u hotelu Ritz Carlton na Manhattanu, a stajat će vas oko 1250 dolara.

5. Kupka vodom Evian

Da, i to je moguće! Za jedanaest tisuća dolara možete se kupati u tisućama litara vode Evian. Usluga je dostupna isključivo u penthouseu Hotela "Victor" u Miamiju, a priča se da ga često koristi Serena Williams.

6. Masaža dragim kamenjem

Ako se kojim slučajem zateknete u nekom od hotela u vlasništvu Donalda Trumpa, raspitajte se za ovu sasvim posebnu masažu. Sat i pol će vas koštati oko 300 dolara, a masirat će vas safirima, kristalima ili rubinima. Ovaj tretman obuhvaća masažu cijelog nauljenog tijela preko kojeg se prelazi kamenjem.

7. Maska od 24-karatnog zlata

Zlato ima svojstvo pomlađivanja i zaglađivanja kože, a ovdje je riječ o tretmanu čišćenja lica nakon kojeg se stavlja maska od zlata u formi ulja. Želite li isprobati kako djeluje i na vašu kožu, spremite se izdvojiti između 200 i 400 dolara.8. Masaža kaktusom

Jedan od najpoznatijih tretmana meksičkog hotela Four Seasons je svakako i masaža kaktusom. Zvuči bolno, iako to nije jer bodlje se uklone prije tretmana. Iz posebnih vrsta dobiva se tekućina koja nalikuje onoj iz aloe vere te umiruje kožu i čini je hidratiziranom. Jedan tretman - 400 dolara.9. Geisha maska

Poznatija i kao "Nightingale facial", a datira iz 17. stoljeća kad su ga masovno koristile gejše. Osim što košta oko 180 dolara, razlog zbog kojeg će mnogi dva puta razmisliti prije nego što si ga priušte jest i činjenica da se radi od izmeta slavuja. Koža je nakon tretmana navodno vidno zaglađenija i svjetlija, pa ne čudi ga često prakticira Victorija Beckham i Tom Cruise.

 

Naslovnica Ljepota