Iako je na lošem glasu zato što je visokokalorična i može vas udebljati (čak je osuđivana da je krivac za pojavu akni, visokog krvnog tlaka, dijabetesa, bolesti krvnih žila), prema studiji objavljenoj u „The Journal of Nutrition“, čokolada ne samo da nije nezdrava, već će čak i popraviti zdravlje. Čokolada, tvrde znanstvenici, snižava razinu kolesterola, sprečava kognitivno propadanje i smanjuje rizik od kardiovaskularnih problema. Redovita konzumacija čokolade može pomoći u smanjenju razine lošeg LDL kolesterola.
Kako prenosi Jutarnji list, Istraživanje je provedeno kako bi se utvrdilo da li biljni steroli i kakao flavanoli utječu na razinu kolesterola. Rezultati su pokazali da redovita konzumacija čokolade s biljnim sterolima i kakao flavanolima, i s niskim udjelo...
Kako prenosi Jutarnji list, Istraživanje je provedeno kako bi se utvrdilo da li biljni steroli i kakao flavanoli utječu na razinu kolesterola. Rezultati su pokazali da redovita konzumacija čokolade s biljnim sterolima i kakao flavanolima, i s niskim udjelo...