Bile vaše ili dobivene, jer sumnjamo da ste se baš u vrećama nakupovali rajčica, kraj je ljeta, a ove male namirnice pune zdravlja rapidno propadaju.
Ako ste već spremili šalše, umake i ketchupe za zimu, a još uvijek vas iz "kašeta" naslaganih po kuhinji gledaju vaše "pomice", isprobajte danas za ručak ovaj recept. Nećete se razočarati.
Jelo se zove 'Gemista' i podrijetlom je grčko - radi se o punjenom povrću , no na vama je koje ćete namirnice ukomponirati u svoju verziju. Možete svoje punjene rajčice pripremiti mesne i bezmesne, s kapulom ili bez, kako god vam paše, a i sva raskoš začina vam je na raspolaganju.
Za 3 osobe
- 6 većih rajčica
umak:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 2 crvene kapule, sitno nasjeckane
- 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog ili zgnječenog
- 4...
StoryEditorOCM
HranaDa ne propadnu
Ne znate više što s pustim 'pomama'? Ako vam ponestaje ideja, evo jedan recept za brzinski i hranjivi ručak
24. kolovoza 2018. - 15:33
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?