Nema sumnje da je zabavno piti pivo, no uzimajući u obzir sve okuse koji se danas spajaju, što vas spriječava da taj napitak koristite i u kuhinji? Tim se pitanjem bavi sve više kuhara koji smišljaju načine iskorištavanja prednosti tog alkoholnog pića. Većina ljudi koji ponešto znaju o hrani upoznati su s upotrebom pive u marinadama, pogotovo za velike komade mesa.
Primjer je proslavljeni kuhar Daniel Achilles koji se prisjeća takve pripreme svinjetine.
"U meso bi umasirali začine i limun, zajedno s pivom, a zatim bi ga ostavili 24 do 48 sati. To je zapravo bilo to", otkriva taj kuhar iz berlinskog restorana Reinstoff.
Ova metoda upotrebe piva nije nova, no dobar je primjer kvalitete koje pivo kao sastojak donosi na stol.
"U ovom slučaju pivo ima nekoliko efekata", tvrdi Achille...
StoryEditorOCM
HranaZABORAVITE NA VINO
Vrhunski kuhari predlažu kako od piva napraviti najsočniju marinadu: evo uz koje meso ga je najbolje koristiti
12. lipnja 2018. - 00:47
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?