Stil Gastro

svakako iskušajte

Pohanje bez nereda i prljavih ruku? Moguće je, uz ovaj mali trik!

svakako iskušajte

Rado biste jeli nešto pohano, ali vam se ne da gnjaviti s neredom? Kad samo pomislite na sve te mrvice, prljave tanjure, ljepljive ruke prođe vas volja, jel da?

E pa pronašli smo odličan trik uz koji ćete se riješiti nereda, ubrzati postupak paniranja, a i rezultat će biti bolji. rješenje je jednostavno: umjesto da brašno, jaja i prezlu stavljate u tanjure, stavite ih u plastične vrećice! Ako ste malo sumnjičavi spram ovog prijedloga evo vam još jedna mogućnost - koristite plastične posudice koje se daju dobro zaklopiti.

Kad ste se odlučili i rasporedili sastojke, sve što trebate je ubaciti dobro obrisane komadiće mesa ili povrća kojeg želite panirati i dobrto ih protresti, najprije u brašnu (pomiješajte ga s gustinom za hrskaviju koricu), pa u jajima (pomiješanima s mlijekom ili ne, kako vam je drago) i  na kraju u prezli (kojoj možete dodati malo začina).

Ovakav je postupak osobito zgodan za namirnice nepravilnog oblika, primjerice gljive, komadiće cvjetače ili brokule, kolutiće kapule, repove kozica...   

Naslovnica Gastro