Stil Gastro

Iskoristite sezonske namirnice

'Cheesecake' na jesenski način: neočekivan sastojak obojat će omiljenu poslasticu i dati joj genijalan novi okus

Iskoristite sezonske namirnice

Stigli su nam prvi pravi jesenski dani, a s njima se lagano mijenjaju i naše navike. Popodneva na plaži postaju lijena izležavanja na kauču, a umotani u dekice lagano zaboravljamo na sladoled i hvata nas želja za nečim što će nas ugrijati i kuću namirisati mirisima nadolazećeg godišnjeg doba.

Jedan od glavnih sastojaka koji stupaju na scenu u listopadu je tikva, a dolazi nam u raznoraznim oblicima i veličinama. Osim što je zdrava i bogata vlaknima, lagani slatkasti okus idealan je i za pripravu raznih deserta.

No, biste li ju ikada ukomponirali u cheesecake? Najpopularniji kolač na svijetu neka ovu jesen osvane na vašemu stolu u novome ruhu pomoću ovog jednostavnog recepta.

Cheesecake od tikve

Sastojci:


350g tikve
150g suhih keksiju
140g masla
140g šećera
500g abc sira
vanilin šećer
2 dl mlijeka
4 jaja
karamel

Priprema:

1. Očistite tikvu i narežite ju na kockice, pa ju kuhajte 20 minuta u mlijeku (uz dodatak vode po potrebi), a potom dodajte maslo u mješavinu. Štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu, pa ohladite. Nakon toga dodaqjte u mješavinu dva jaja.

2. Napravite podlogu za cheesecake: pomiješajte suhe kekse (petit buerre ili digestive) sa 100 g masla i utisnite u kalup u kojemu ćete pripremati tortu.

3. Pomiješajte sir s dva jaja, vanilin i običnim šećerom.

4. Na podlogu izlijte smjesu od sira, potom i onu od tikve, a kada se sve ohladi prelijte karamelom, po želji.

 

Naslovnica Gastro