Počela je sezona paprika pa vam donosimo jednu zanimljivu ideju. Umjesto klasičnog recepta za punjene paprike iskušajte ovaj koji donosimo u nastavku. Najbolje će se slagati uz sočne crvene paprike ili uz sortu roga, bilo žutu ili crvenu, no možete iskorisititi koje god da nađete.
Punjene paprike na drugi način
6 manjih paprika ili 4 veće
450 g mljevenog mesa po izboru
malo konšerve
1 sitno nasjeckana kapula
50 g nasjeckane pancete
150 g kukuruza šećerca
majčina dušica
sol, papar
Prodinstajte kapulu, dodajte konšervu i skuhajte dok ne nastane umak. Pancetu prepecite na suhoj tavi (ovaj korak možete i preskočiti, ali je finije ako se malo pšotrudite). Pomiješajte meso, pancetu, umak i začine pa napunite paprike preprezane na pola. Po vrhu pospite naribani sir. Poredajte u nauljenu ...