Špiro Pavlić kuharska je zvijezda na hrvatskoj sceni. Tridesetogodišnjak iz Dugog Rata odradio je impresivni staž u “Nautici”, najcjenjenijem dubrovačkom restoranu, a stručno se usavršavao u Francuskoj, u “Four Seasonsu” i u najpoznatijem svjetskom restoranu – “Noma” u Kopenhagenu.
Nakon “Nautike”, uskoro će, već u predsezoni, preuzeti novi restoran pod imenom “360”, u prostoru nekadašnjeg čuvenog “Gils’a” na gradskim zidinama.
Kako ste se počeli baviti kuhanjem?
– U mene je sve nekako ispalo slučajno. Prvo s čime sam se počeo baviti bila je glazba. Paralelno sam išao u glazbenu školu i kuharsku, bio sam na nekoj vagi čime ću se baviti. Na kraju je prevagnulo kuhanje. Tada mi je to izgledalo kao lakši, jednostavniji put jer je ipak glazba bila zahtj...
Nakon “Nautike”, uskoro će, već u predsezoni, preuzeti novi restoran pod imenom “360”, u prostoru nekadašnjeg čuvenog “Gils’a” na gradskim zidinama.
Kako ste se počeli baviti kuhanjem?
– U mene je sve nekako ispalo slučajno. Prvo s čime sam se počeo baviti bila je glazba. Paralelno sam išao u glazbenu školu i kuharsku, bio sam na nekoj vagi čime ću se baviti. Na kraju je prevagnulo kuhanje. Tada mi je to izgledalo kao lakši, jednostavniji put jer je ipak glazba bila zahtj...