StoryEditorOCM
Hranasavjeti masterchefa

Kako nabaviti prvoklasni bakalar i 'sirotinjsku spizu' pretvoriti u pravu deliciju

Piše PSD.
23. prosinca 2014. - 11:41
Kako nabaviti pravi bakalar pitanje je koje sebi postavljaju brojni Dalmatinci u ove predbožićne dane. Različite su teorije o položaju peraja osušenoga bakalara, repa na slovo V, ali ipak pravome bakalaru koža se na trbuhu žuti, hrapava je i osuta nježnim šarama, tamnim pjegama i mrljicama - pojašnjava nam Kristijan Jerković, masterchef u restoranu “Villa Neretva”, u čijim rukama jela od bakalara dobivaju novu, gotovo umjetničku dimenziju.

Pravi sušeni bakalari na naše tržište dolaze s obaveznim suhim žigom i s istaknutim njegovim latinskim nazivom “Gadus morrhua”, a ako nema ovoga znaka, znači da se ne radi o bakalaru već nekim njegovim srodnicima, koji s nešto nižom cijenom preplavljuju hrvatsko tržište.

Lažnjaci nemaju intenzivan miris kao orginalni baka...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:24