Mučite se s viškom masnih naslaga u području trbuha, a nije vam bogznakakva ni razina fizičke energije? Možda jednostavno jedete previše hrane bogate glutenom, sugerira dr. William Davis, inače po specijalizaciji kardiolog i autor nekoliko knjiga iz područja zdrave prehrane.
Upravo kad je “naletjela” na njega, gledajući emisiju dr. Oza, splitska majstorica kuhanja Mia Šoškić zainteresirala se za prehranu bez glutena o kojoj je ovog tjedna održala radionicu u prostorijama Kuharske akademije.
Preciznije, polaznici radionice učili su o spravljanju slastica lišenih glutena, odnosno pšeničnog brašna, bez kojeg prosječan Hrvat teško da može i zamisliti dobar kolač. No, riječ je, dakako, o čistoj zabludi u što su se, na naše oči, uvjerili i polaznici radionice.
...
Upravo kad je “naletjela” na njega, gledajući emisiju dr. Oza, splitska majstorica kuhanja Mia Šoškić zainteresirala se za prehranu bez glutena o kojoj je ovog tjedna održala radionicu u prostorijama Kuharske akademije.
Preciznije, polaznici radionice učili su o spravljanju slastica lišenih glutena, odnosno pšeničnog brašna, bez kojeg prosječan Hrvat teško da može i zamisliti dobar kolač. No, riječ je, dakako, o čistoj zabludi u što su se, na naše oči, uvjerili i polaznici radionice.