Sport Vodeni sportovi

uz rub bazena

Hrvatski prvak dodao malo gasa i odnio bodove: Pet razlike dobiti u Igalu nije mala stvar

uz rub bazena

Toni Popadić je bio odličan na vratima Juga, koji je na startu europske Lige prvaka osvojio sva tri boda na gostovanju kod prvaka Crne Gore.

- Bolje smo igrali nego prije četiri dana kad smo ih s 9:6 dobili u Gružu za bodove u Regionalnoj ligi – naglasio je Jugov kapetan Xavi Garcia.

Opet nije bilo lako. Istina, domaćin niti jednom nije imao prednost, ali je u prve dvije četvrtine namučio Jugaše, koji su se čak četiri puta obranili s igračem manje kad je na semaforu bilo izjednačeno (1:1 i 2:2) te nisu dozvolili da Jadran Carine dođe do vodstva.

- Izuzetno sam zadovoljan što smo pobjedom počeli nastup u europskoj Ligi prvaka, ali stoji i kako nas je Jadran držao u početku, neću reći u konopcima, ali je bio težak suparnik. Kroz treću te četvrtu četvrtinu smo s boljim kretnjama, te po svemu sudeći s dužom klupom ostvarili povoljan rezultat. Iz napada u napad, iz obrane u obranu, dolazili smo do svoje igre. Naravno, možemo bolje od ovoga i to očekujem u narednim utakmicama – podvukao je Vjeko Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

Hrvatski prvak je nanizao tri pogotka te početkom nastavka stigao do vodstva 5:2. Na početku posljednje četvrtine vrlo brzo je otišao na plus pet (9:4), a tu svoju najveću prednost imao je i na kraju utakmice.

- Pet razlike dobiti u Igalu nije mala stvar. Mislim kako će teško sve ostale momčadi ovdje uzeti bodove – rekao je Garcia.

Prvi europski pogodak s novim prezimenom za Jug Adriatic osiguranje postigao je Daniil Merkulov, ruski reprezentativac, koji je u ljeto 2018. iz Igala stigao u Gruž.

Jugaši su u ostvarili osmu pobjedu u nizu protiv Jadran Carine u njegovom domu računajući i oglede u Regionalnoj ligi, a ne samo u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Semafor

Jadran Carine (HN) – Jug Adriatic osiguranje 7:12 (1:1, 1:3, 2:3, 3:5.)
IGALO - Bazen Instituta. Gledatelja 300. Suci: Alessandro Severo (Italija) i Zsolt Marjay (Mađarska).

JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Tešanović, Čagalj (1), Popadić, Obradović, Baničević (2), Averka, Mijušković, Vučurović, Radović, Spaić (2), Brkić (1), Petković (1), Đurović. Trener: Petar Radanović.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Macan, Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia, Lozina (1), Merkulov (3), Papanastasiou (2), Žuvela, Benić (1), Obradović (2), Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Jadran Carine (HN) 10/3, Jug AO 7/2. Peterci: Jadran Carine (HN), Jug AO 3/3.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Vodeni sportovi